3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia
foto: LaPresse
maandag 28 mei 2018 om 16:58

3,6 miljoen mensen keken naar Giro d’Italia

De Giro d’Italia is in Nederland bekeken door 3,6 miljoen mensen. Dat maakte Eurosport bekend in een persbericht. Daarmee heeft de 101e editie van de Italiaanse rittenkoers de sportzender een recordaantal kijkers opgeleverd.

Naar alle 21 etappes keken gemiddeld 273.000 mensen. De Giro van 2018 is daarmee het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender. Het hoogtepunt was in het laatste uur van etappe 19, waarin Chris Froome een dubbelslag sloeg in Bardonecchia. Op dat moment waren er 837.000 kijkers.

Met de live-uitzendingen, de voor- en nabeschouwingen bereikte de sportzender in totaal 3,6 miljoen mensen.

[poll id=”808″]

RIDE Magazine
88 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 19:06
Krijgen we ook een poll over de reacties van de wielerflitsleden? Die waren van een hoop mensen pas echt om te huilen.

Vond t commentaar alleraardigst eigenlijk, lijkt een groeicurve in te zitten.
28 mei 2018 19:12
Ik hoor Kroon graag als commentator. Ducrot/Dijkstra is niet om aan te horen. Dijkstra ook niet bij het schaatsen. Bij de NOS hebben ze dat nog niet door.
28 mei 2018 19:17
Ik was wel blij met eurosport. Dagelijks verslag, zonder Wuyts. Vandaar mijn 8.

Kroon vind ik prima. Het uh is al wat minder geworden, maar kan nog wel wat omlaag. Mijn afkeer tegen Van Belleghem (of zoiets) is wel iets minder geworden. Hij leert snel. Aan zijn intonatie kan ik echter maar moeilijk wennen.
28 mei 2018 19:22
Ik gebruik ook de betaalde app. Het terugkijken van delen van de etappe vind ik top.
28 mei 2018 19:31
Ik heb een vier gegeven, ik kan maar niet wennen aan die reclame blokken tussen in en dan nog de vele fouten in de regiekamer , vooruitzichten / interviews afsluiter die te zacht doorkomen in het begin, verder zijn de beelden best goed. Commentators dat is altijd wennen , niet iedereen heeft een radio dan wel TV stem.
28 mei 2018 19:31
Vind het ook beter worden. Waarschijnlijk worden de commentatoren beter en raken wij meer aan ze gewend. Stukken beter dan nos waar iedere wielerkenner onvoorbereid nog 5x meer renners herkend en uitslagen weet van renners in beeld.
Nys kan saai zijn door zijn gebrek aan humor. Altijd serieus met z'n sport bezig en daardoor wat te serieus soms. Bij talkshows soms wel wat maar rond de koers...
28 mei 2018 19:33
Jeroen van Bellegem heeft een ronduit irritante stem en intonatie. Hij zou beter af zijn bij een tijdschrift of zo. Ook heeft hij het in zijn analyse vaak mis en wordt dan terecht gecorrigeerd door Kroon. Daarnaast is het overdreven chauvinisme ook storend. Kroon doet het wel aardig daarentegen. Kalme stem en belicht de koers wat meer vanuit het perspectief van de renners.
Wat betreft de reclames: die spoel ik lekker door want ik kijk de ritten altijd 's avonds terug ivm mijn baan als fulltime ille motherfucker overdag.
28 mei 2018 19:46
@charlie +1 dat was Ik nog vergeten te melden iid. Terug kijken is ideaal als je overdag op kantoor zit of wilt fietsen.
28 mei 2018 19:50
We leven in een kapitalische wereld, dus de reclame ala.

Ik vond het gewoon zonde dat sommige etappes niet in zijn geheel werden uitgezonden. Dat doet de NOS toch beter; onderscheid in de ritten.

Commentaar; nog geen fan, je went er aan. Het is beter dan niks. Wellicht Been/Kroon proberen volgende keer? Het Engelse commentaar vind ik het best met Sean Kelly.
28 mei 2018 19:53
Reclame opzich is al vervelend maar het ergste is dat het 3 weken dezelfde reclame was. "Todays weathers forecast........alllllways sunnyyyyy". (de dames zagen er trouwens wel fris en fruitig uit ;-) ). Maar ja dit is 1 kant van Israel, de andere kant van Israel is nu mooi te zien op de razendspannende NetFlix serie: FAUDA . Ik heb een 7 gegeven omdat Karsten en die hyperserieuze belg een leuk team waren!
28 mei 2018 19:53
Wel grappig hoe sommigen hier Froome veroordelen maar wel heel blij zijn dat Kroon commentaar geeft over een sport die hij belogen heeft.
28 mei 2018 20:00
Hij is in ieder geval gestopt met prestatiebev. middelen sinds dat hij bij ES werkt. ;)
28 mei 2018 20:02
Kroon een dikke 9, v Brabbelghem een milde 3 voor de moeite.
28 mei 2018 20:03
@Loetje89 In 2005 was 80% gedrogeerd, dus level playing field. In 2018 is geen 80% gedrogeerd, zie maar aan de toppers die uitgeput waren. Dus het is appels met peren vergelijken. Maar koop jij maar een mooi dekbed van SKY en droom verder...
28 mei 2018 20:06
@Loeki956
Omdat Kroon tenminste toegeeft. Maar Sky zal vallen vanwege de schijnheiligheid. Ik denk dat de sponsor er snel mee kapt. De kritiek neemt enkel toe, slechte reclame.
28 mei 2018 20:12
Ik begrijp niet waarom iedereen altijd zo positief is over het Sporza commentaar. Dat is echt energieloos, chauvinistisch en traag. Eurosport was prima en ja, er zijn reclames, maar iemand moet de rekening betalen. Het aantal reclameblokken viel reuze mee en ik was verrast dat er Nederlandse interviews en nabeschouwing was ter plekke. Heb ervan genoten.
28 mei 2018 20:12
Ik heb me prima vermaakt met van Belleghem en Kroon. Twee totaal verschillende personen, maar wel goed commentaar. De reclames stoor ik me niet aan. Je weet dat het een commerciele zender is. Dat heb ik liever dan dat er geld wordt vergooit door de NOS met Dionne de Graaf als de journalist van dienst.

Ook de intervieuwtjes met de renners tijdens de etappe's waren wel leuk. Vond het prima in elkaar zitten. Een 8 voor Eurosport.
28 mei 2018 20:21
@Slurpie Blauw - Zowel Eurosport als de NOS zijn voor de meeste koersen afhankelijk van de landelijke of regionale omroep die de beelden maken wanneer deze te starten met hun uitzending en/of internationale feed aan te bieden.

Zo soms hebben ze wel eens wat inspraak bij Eurosport en er zijn handvol koersen waar zij degene zijn die de beelden laten maken maar wat betreft de Ronde van Italië is toch de Rai die het bepaald, met wat samenspraak van de organisatie RCS.
28 mei 2018 20:23
Ze hadden mensen ter plaatse, dat was vorige keer mijn grootste bezwaar. Het voegt wel wat toe om na afloop van de koers even een hoofdrolspeler te spreken en om het parcours te verkennen. Kroon heeft volgens mij geen dubbele anekdotes verteld, en VanBelleghem leek na drie weken ook een beetje te ontdooien. Hopelijk zet hij die lijn voort. Een 6.
28 mei 2018 20:23
Het commentaar was niet slecht, zeker niet ten opzichte van de nos, maar ik kan gewoon geen voldoende geven aan een zender die ervoor dat er niets op sporza wordt uitgezonden. Dan komen daar nog die reclames bij, waardoor ik toch op een 3 ben uitgekomen.

Overigens was die vervanger van kroon (rond etappe 16) echt verschrikkelijk. Ik heb daarom maar het laatste uurtje zonder geluid gekeken. Ik vond ook dat de meeste etappes snel waren afgelopen, waardoor je alle interviews achteraf hier nog op wielerflits moest kijken.
28 mei 2018 20:25
Ik stoorde mij vooral aan de reclame en dan vooral steeds weer het zelfde!
Frank Hoste was voor één dag een verademing!
Verder geef mij maar Sporza (België1) Met Renaat Schotte en josé de Cauwer.
De nabeschouwing op Eurosport is echt bagger, veel te kort(niet alle truitjes, onkunde en alleen maar Nederlanders aan het woord.
Gooi die rechten gewoon maar weer open, en koop niet alles op Eurosport! #thehomeofadvertising
28 mei 2018 20:32
Ik wil een onderhoudende hoofdcommentator en geen feitenneuker zonder humor. Kroon is wel wat van een joligerd maar niet mijn type. Vond het persoonlijk vreselijk maar kan begrijpen dat er flitsers zijn die het ok vinden of iig zeggen dat dat zo is.

Gewoon Schotte en Decauwer voor de giro.
28 mei 2018 20:44
Kroon is echt een uitstekende sidekick. Welbespraakt, eigengereid en kennis van zaken. "Meneer" "De Heer" van Bellegem erg mager.
Die reclame's... ja... naja genoeg over gezegd.
28 mei 2018 20:48
Heb een 8 gegeven. Karsten en Jeroen vond ik prima aan te horen. Het zeer snel herkennen van (demarrerende) renners vind ik heel belangrijk en dan heb je aan Jeroen een goede! Karsten mooi relativerend; eindelijk een commentator die per definitie vanuit de invalshoek van de renner spreekt.
28 mei 2018 20:52
@rv vergeet schotte en de cauwer dat gaat ge niet meer te horen krijgen in de giro.
De vrt heeft er gewoon het budget niet meer voor. Met dergelijke kijkcijfers zal eursport nog wel wat meer bieden moest het nodig blijken. Ik heb me er al lang bij neergelegd en men kan niet ontkennen dat er veel vorderingen zijn gemaakt bij eurosport.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.