“57 teams stuurden kandidatuur voor deelname aan BeNe Ladies tour”
©Cor Vos
donderdag 2 mei 2019 om 13:51

“57 teams stuurden kandidatuur voor deelname aan BeNe Ladies tour”

De organisatoren van de BeNe Ladies Tour hebben hun lijst met 25 deelnemende teams bekendgemaakt. 17 UCI-ploegen, waarvan 10 uit de top 20 van de wereld, staan op 18 juli aan de start in de Utrechtse Leidsche Rijn. In het vooruitzicht van het EK in Nederland was er ook veel vraag van nationale ploegen om deel te nemen. Vijf nationale teams tekenen present.

“In totaal stuurden maar liefst 57 ploegen een aanvraag om deel te nemen. 25 ploegen, het maximaal toegelaten aantal ploegen volgens de UCI-reglementen, ontvingen een bevestigend antwoord”, laten de organisatoren weten in een persbericht. “We hebben uiteindelijk gezorgd voor een internationaal getint deelnemersveld.”

Daarbij dus 10 teams uit de top 20 van de wereld, maar ook vier nationale teams die zich in de BeNe Ladies Tour willen klaarstomen voor het Europees Kampioenschap en de Australische nationale ploeg. De BeNe Ladies Tour gaat op zoek naar een opvolgster voor Marianne Vos (foto boven), die de voorbije twee edities op haar naam schreef.

De rittenkoers gaat op donderdag 18 juli van start met een proloog in het centrum van Utrecht. Een dag volgt Essen (Bel) – Roosendaal (Ned). Op zaterdag 20 juli staan twee opdrachten op de agenda: een etappe tussen Sluis (Ned) en Watervliet (Bel) en een individuele tijdrit in Watervliet. De vierdaagse eindigt op zondag met een rit met start en aankomst in Zelzate (Bel).

De geselecteerde teams:
flag-nl Boels-Dolmans UCI
flag-us Trek Segafredo UCI
flag-de Canyon-SRAM UCI
flag-it Valcar-BPM UCI
flag-nl Parkhotel Valkenburg UCI
flag-be Lotto Soudal UCI
flag-it Be Pink UCI
flag-ch Bigla UCI
flag-fr FDJ Nouvelle Aquitaine UCI
flag-it Alé Cipollini UCI
flag-be Doltcini-Van Eyck Sport UCI
flag-be Health Mate UCI
flag-nl Biehler Cycling Team UCI
flag-no Hitec UCI
flag-ch UCI World Centre UCI
flag-us Rally Cycling Team UCI
flag-si BTC Ljubljana UCI
flag-es Spanje Nat
flag-de Duitsland Nat
flag-dk Denemarken Nat
flag-be België Nat
flag-au Australië Nat
flag-nl Rogelli-Gyproc Team
flag-nl Jos Feron Lady Force Team
flag-be Isorex Team

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.