Aan opties geen gebrek voor Deceuninck-Quick Step in Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 12:42

Aan opties geen gebrek voor Deceuninck-Quick Step in Tirreno-Adriatico

Julian Alaphilippe is een van de zeven namen bij Deceuninck-Quick Step voor Tirreno-Adriatico na zijn zege in Strade Bianche vorige zaterdag. De Fransman moet met Elia Viviani voor het mooie weer zorgen bij de Belgische ploeg, die in elke etappe kansen ziet.

Alaphilippe won zaterdag Strade Bianche, nadat hij met een ferme demarrage Jakob Fuglsang en Wout van Aert aftroefde in de straten van Siena. De Fransman won dit seizoen ook al ritten in de Vuelta a San Juan en Colombia 2.1 en steekt dus in een bloedvorm. Woensdag staat hij voor het eerst aan het vertrek van Tirreno-Adriatico, waarin hij opnieuw tot de belangrijke renners behoort.

Ook Elia Viviani heeft zijn seizoensstart niet gemist. De Italiaan won al vroeg in Australië een rit in de Tour Down Under en ook de Cadel Evans Road Race schreef hij op zijn naam. Ook in de UAE Tour won hij een etappe en nam hij de puntentrui mee naar huis. En dan is er nog Zdeněk Štybar, de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad.

“Tirreno begonnen we steeds met een goed resultaat in de ploegentijdrit en we hopen dat dit nu weer het geval is”, zegt ploegleider Davide Bramati. “De route is anders dan vorige jaren, zonder een lange klim die in het voordeel is van de klimmers. Dat betekent dan ook andere renners zich kunnen mengen in de strijd om het klassement. Onze ploeg is erg sterk. We hebben geen gebrek aan opties voor alle zeven etappes.”

Selectie flag-be Deceuninck-Quick Step voor flag-it Tirreno-Adriatico 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Yves Lampaert
flag-dk Michael Mørkøv
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.