Wervelbreuk en hersenschudding voor Wilco Kelderman
foto: Cor Vos (archief)
zondag 17 januari 2021 om 09:02

Wervelbreuk en hersenschudding voor Wilco Kelderman

Update Wilco Kelderman heeft bij een trainingsongeluk in Italië een wervelbreuk en hersenschudding opgelopen. Meerdere renners van BORA-hansgrohe werden zaterdag op de laatste dag van een trainingskamp aangereden door een auto.

“We hadden de training erop zitten en vervolgens besloten sommige jongens nog een ‘wielrennersdingetje’ te doen. Ze wilden de zes uur volmaken en besloten nog twintig minuten door te rijden. Toen is het gebeurd”, laat ploegmaat Ide Schelling, die zelf niet bij de aanrijding betrokken was, weten vanuit Italië. “De automobilist kreeg een stopteken, maar keek totaal niet en reed zo de hele groep omver.”

Naast Kelderman moesten ook Rüdiger Selig en Andreas Schillinger naar het ziekenhuis worden overgebracht voor medische controles. De 29-jarige Kelderman blijkt na aanvullend onderzoek in het ziekenhuis van Verona last te hebben van een wervelbreuk en een hersenschudding.

Schillinger kampt met enkele breukjes in zijn wervelkolom, Selig blijkt geen breuken te hebben overgehouden aan de zware valpartij. Wel heeft de Duitse sprintaantrekker, net als Kelderman, last van een hersenschudding.

Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb, dat het nieuws over de blessures als eerste publiceerde, zou Kelderman ook last hebben van een ‘serieuze knieblessure’. BORA-hansgrohe heeft dat nieuws (nog) niet bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.