Aanvallend Caja Rural klopt de te kloppen ploeg in Circuito de Getxo
foto: Sirotti
dinsdag 31 juli 2018 om 13:57

Aanvallend Caja Rural klopt de te kloppen ploeg in Circuito de Getxo

Alex Aranburu heeft het Circuito de Getxo verrassend op zijn naam geschreven. De renner van Caja Rural reed in het Baskenland voor de grote favoriet Carlos Barbero (die de wedstrijd al twee keer won) over de meet. Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) eindigt op een derde plaats.

Movistar was de enige World Tour-formatie aan de start in het Baskenland. Met Barbero hadden zij een kanshebber op de zege, hij had de koers namelijk eerder gewonnen in 2014 en 2017. De vroege vlucht bestond uit vier rijders: Juan Antonio López-Cózar (Fundación Euskadi), Justin Oien (Caja Rural-Seguros RGA), Nikolay Mihaylov (Delko Marseille Provence KTM) en Pablo Torres (Burgos-BH).

Halverwege de wedstrijd kreeg het peloton te maken met regen. Nadat de kopgroep was teruggepakt sprong eerst Fabricio Ferrari weg. Hierna viel ook ploeggenoot Álvaro Cuadros aan. Maar onder aanvoering van de renners in de lichtblauwe pakken was er geen schijn van kans voor de renners van Caja Rural-Seguros RGA. Toch ging de ploeg met de zege lopen, toen Aranburu op de slothelling versnelde. Barbero kwam niet verder dan plaats twee.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 15:40
Ik snap dat Barbero nog niet lekker loopt op WT niveau maar om hem het hele jaar in deze rondjes op te stellen wordt hij ook niet veel beter van. Daarnaast heeft hij 1x de Vuelta gereden voor destijds Caja Rural..

Denk dat het beter is voor zo'n renner om weer een grote ronde te rijden. Vaak wordt een renner daar veel beter van.
31 juli 2018 16:34
Zelfs hier lukt t Moviatar niet. Aranburu (fijne Baskische naam weer) is wel de seizoensrevelatie van CajaRural.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.