Aanvallende López: “Ik kreeg geen steun van mijn rivalen”

donderdag 12 september 2019 om 18:37
Aanvallende López: “Ik kreeg geen steun van mijn rivalen”

foto: Cor Vos

Het was vandaag alle hens aan dek voor de favorieten tijdens de voorlaatste bergetappe van de Vuelta a España, met name omdat Miguel Ángel López een zeer agressieve wedstrijd reed. De kopman van Astana viel meerdere keren aan op weg naar Becerril de la Sierra, waardoor hij tijd wist te pakken op enkele concurrenten. “Het podium is nu dichtbij”, zo vertelde López na de finish.

Het duurde even vooraleer de koers ontplofte, maar op de flanken van de Puerto de la Morcuera – op ruim zestig kilometer van de finish – verhoogde Astana het tempo. Enkele kilometers later zagen we de eerste versnelling van López. De Colombiaanse klimmer wist bijna een halve minuut uit te lopen, maar hij werd nog voor de voet van de laatste klim ingerekend.

López weigerde echter op te geven en versnelde dan ook meerdere malen op de flanken van de Puerto de Cotos. Alejandro Valverde en leider Primož Roglič waren in staat om te reageren, maar Nairo Quintana en Tadej Pogačar moesten passen. López wist uiteindelijk één minuut goed te maken op de Colombiaan en de Sloveen.

“We krijgen nog twee interessante etappes”
“Ik kreeg geen steun van mijn concurrenten, maar ik wist desondanks wel tijd goed te maken”, aldus López. “Ik ben er ook in geslaagd om de jongerentrui te heroveren.” Het verschil tussen López en Quintana, die nu nog derde staat, is na de etappe van vandaag slechts 46 seconden.

“Er komen nog twee interessante etappes aan. We kunnen nog een coup plegen, als we tenminste de benen hebben”, zo houdt López de moed erin. Morgen trekken de renners naar Toledo, terwijl het peloton zaterdag nog een zware bergetappe krijgt voorgeschoteld naar Plataforma de Gredos.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.