Aaron Gate zegeviert in openingsetappe Belgrade Banjaluka
Aaron Gate heeft ook een baanverleden - foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 20:22

Aaron Gate zegeviert in openingsetappe Belgrade Banjaluka

De openingsetappe van de Belgrade Banjakula (2.1) is gewonnen door Aaron Gate. De 28-jarige Nieuw-Zeelander versloeg het Hongaarse talent Attila Valter en Benjamin Hill. Gate – uitkomend voor EvoPro Racing – is tevens de eerste leider.

De eerste etappe voerde het peloton van Belgrado naar Vlasenica. In de finale moesten de renners nog klimmen naar een hoogte van 639 meter. Dit bleek te zwaar voor de sprinters, maar niet voor puncheur Gate. De Nieuw-Zeelander wist uiteindelijk solo aan te komen, op korte afstand gevolgd door Valter en Hill.

Voor EvoPro Racing – de ploeg van sprinter Wouter Wippert – is het de vierde zege van het seizoen. Eerder won Gate al het eindklassement van de New Zealand Cycle Classic. Vorige week finishte hij nog als vijfde in het Circuit des Ardennes. Morgen begint Gate als leider aan een 151 kilometer lange etappe naar Brčko.

De Belgrade Banjakula – een wielerwedstrijd door Servië en Bosnië-Herzegovina – werd voor het eerst georganiseerd in 2007. Vorig jaar won de Sloveen Gašper Katrašnik de twaalfde editie. De ronde duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.