Aberasturi wint openingsrit Ronde van Hongarije
Jon Aberasturi - foto: Cor Vos
zaterdag 29 augustus 2020 om 14:25

Aberasturi wint openingsrit Ronde van Hongarije

Jon Aberasturi heeft de openingsetappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Spanjaard van Caja Rural won na een 117,5 kilometer lange rit met start en finish in Esztergom de sprint van een uitgedund peloton.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht van negen renners. Zij reden een maximale voorsprong van net geen vier minuten bij elkaar. Zij zouden het niet tot het einde uitzingen. Op 25 kilometer van het einde volgde een hergroepering.

Tokhoek animeert finale
In de finale zorgde een beklimming ervoor dat een groepje van negen renners zich los konden maken. Onder meer Antwan Tolhoek en Tobias Foss waren alert en voegde zich aan kop van de wedstrijd. Met nog 4,5 kilometer te gaan nam Tolhoek afscheid van zijn medevluchters.

De Zeeuw veroverde een beperkte voorsprong van niet meer dan tien seconden. Hij kon echter niet voorkomen dat hij op twee kilometer van het einde werd bijgehaald door een door Mitchelton-Scott aangevoerd peloton.

Mitchelton-renner Alex Konychev besloot om de sprint niet af te wachten, maar werd in de oplopende slotkilometer alsnog bijgehaald. In de sprint om de overwinning ging Kaden Groves vroeg aan, maar werd hij alsnog bijgehaald door Aberasturi. De 31-jarige Bask boekte daarmee zijn eerste zege van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.