Acht op acht: Van der Poel evenaart Superprestige-record van Nys
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 16:01

Acht op acht: Van der Poel evenaart Superprestige-record van Nys

Mathieu van der Poel heeft in Middelkerke een unieke prestatie neergezet: de wereldkampioen won zijn achtste Superprestige-manche van het seizoen en blijft zo ongeslagen. Alleen Sven Nys deed hem dit ooit voor. Michael Vanthourenhout kwam vandaag nog het dichtst in de buurt van Van der Poel, Belgisch kampioen Toon Aerts werd derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De openingsfase van Van der Poel was niet al te best. De wereldkampioen was nog maar net terug van een weekje skiën, en dus duurde het even vooraleer hij weer in het koersritme kwam. Van der Poel vertoefde constant rond positie vijf en ging bovendien in de fout in de zandbak: toen hij wilde afstappen, kon hij zich niet op tijd losklikken uit zijn pedaal en kwam zo ten val. De schade, maar ook zijn achterstand bleef beperkt.

Voorin schuwde iedereen het initiatief namelijk op de asfaltstrook richting aankomst, waardoor Van der Poel zich al bij al makkelijk weer in het eerste groepje kon nestelen. Michael Vanthourenhout gooide vervolgens de knuppel in het hoenderhok. Dankzij een slim manoeuvre in de modderige materiaalpost, waarbij hij kon blijven fietsen waar de rest moest lopen, kon de West-Vlaming in eigen provincie een beetje voorsprong nemen. Maar wie anders dan wereldkampioen Mathieu van der Poel, die blijkbaar niet al te veel tijd nodig had om in zijn ritme te komen, was snel weer bij de zaak. Ook Quinten Hermans oogde opvallend sterk in de eerste ronden.

Het einde van de tweede ronde was het moment waarop Van der Poel zich voor het eerst aan de leiding zette. Zonder echt te demarreren of zelfs maar aanstalten te maken om weg te rijden, pakte hij seconde na seconde op Hermans en Vanthourenhout, wiens foutenlast op de technische hellinkjes en zandstroken te groot was. Van der Poel reed in geen tijd een kleine halve minuut bij elkaar en toonde een uur lang amper tekenen van vermoeidheid. In de slotfase was er zelfs nog even tijd om de show te stelen met enkele sprongetjes en eresaluten aan het talrijk opgekomen publiek.

Met zijn achtste overwinning in een Superprestigecross dit seizoen, evenaart Van der Poel het record van Sven Nys, die twaalf jaar geleden ongeslagen bleef in de Superprestige.

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-be Middelkerke

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 17s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 32s
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 40s
5. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea) op 48s
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 57s
7. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) op 1m39s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) op 1m52s
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m07s
10. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing) op 2m15s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.