Acht renners Roompot-Charles nog altijd zonder ploeg
foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2019 om 11:17

Acht renners Roompot-Charles nog altijd zonder ploeg

Nog acht renners van Roompot-Charles hebben geen nieuwe ploeg voor volgend jaar gevonden. Twee weken geleden maakte WielerFlits een overzicht met alle transfers op dat moment. Inmiddels hebben drie andere renners onderdak gevonden.

Alle renners moeten op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend seizoen, omdat de Nederlands-Belgische formatie aan het einde van het seizoen stopt. De afgelopen weken werden een aantal nieuwe transfers bekendgemaakt. Zo doet Michael Van Staeyen een stapje omlaag, hij komt volgend jaar uit op continentaal niveau voor de Belgische formatie Tarteletto-Isorex. De Belg heeft een contract voor één seizoen getekend.

Michael Van Staeyen – foto: Cor Vos

Ook Arjen Livyns heeft een nieuwe ploeg voor volgend seizoen gevonden. De 25-jarige Belg vertrekt naar de Belgische ploeg Wallonie-Bruxelles. Net als Van Staeyen heeft Livyns een contract voor één jaar ondertekend.

Naast de twee Belgen is Elmar Reinders een andere renner die onderdak heeft gevonden. Reinders vertrekt net als Nick van der Lijke naar de Deense ProContinentale-ploeg Riwal-Readynez, wist WielerFlits vorige week al te melden.

Geen ploeg
In totaal hebben tien renners een nieuwe werkgever gevonden voor volgend seizoen. Dat betekent dat nog acht renners zonder ploeg zitten voor volgend jaar. Zo tast Lars Boom nog in het duister voor volgend seizoen. Boom vertelde dinsdag, in aanloop naar de Nacht van Woerden, tegen WielerFlits dat hij met enkele partijen in gesprek is.  De gedachte aan stoppen is ook door het hoofd van de ex-wereldkampioen veldrijden geschoten. Voor nu neemt Boom even rust, om in december eventueel weer een aantal crossen te rijden.

Verder zit Pieter Weening nog zonder ploeg. De Harrekiet heeft aangegeven nog een jaar te willen koersen, maar tot op heden heeft hij nog geen onderdak gevonden voor volgend seizoen. Naast Weening wacht ook Jan-Willem van Schip op zekerheid. De wereldkampioen op de puntenkoers heeft nog geen contract getekend, maar kan wel rekenen op interesse. Zo is Van Schip in gesprek met BEAT Cycling Club, wisten wij eerder deze week te melden.


Renners Roompot-Charles nog zonder ploeg voor 2020
flag-nl Jesper Asselman
flag-nl Lars Boom
flag-be Sean De Bie
flag-be Matthias De Witte
flag-nl Huub Duijn
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-nl Pieter Weening

Renners Roompot-Charles met een nieuwe ploeg voor 2020
flag-nl Maurits Lammertink naar flag-be Wanty-Gobert
flag-be Senne Leysen naar flag-be Corendon-Circus
flag-nl Nick van der Lijke naar flag-dk Riwal-Readynez
flag-be Arjen Livyns naar flag-be Wallonie-Bruxelles
flag-nl Boy van Poppel naar flag-be Wanty-Gobert
flag-nl Elmar Reinders naar flag-dk Riwal-Readynez
flag-nl Oscar Riesebeek naar flag-be Corendon-Circus
flag-be Stijn Steels naar flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-nl Justin Timmermans naar flag-nl VolkerWessels-Merckx
flag-be Michael Van Staeyen naar flag-be Tarteletto-Isorex

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.