Acht WorldTour-teams en pak mooie namen in Brabantse Pijl

Door , vrijdag 29 maart 2019 om 13:07
Acht WorldTour-teams en pak mooie namen in Brabantse Pijl

©Cor Vos - Tim Wellens won vorig jaar de Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl kan straks rekenen op deelname van acht WorldTourteams en een pak leuke namen. Daarbij vier van de vijf laatste winnaars. En uiteraard Mathieu van der Poel, die van deze 1.HC-wedstrijd een hoofddoel heeft gemaakt.

Het was naar verluidt niet evident voor de organisatoren van de Brabantse Pijl (geen WorldTour) om een mooi deelnemersveld bijeen te krijgen. Enerzijds zitten ze daar in Vlaams-Brabant geklemd tussen Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race, anderzijds hebben ze dit jaar ook af te rekenenen met concurrentie van de Ronde van Turkije.

Uiteindelijk zullen op woensdag 17 april acht WorldTourteams aan de start staan: Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal, EF Education, Bahrain Merida, UAE Emirates, Mitchelton, Dimension Data en Team Sunweb.

Dertien ProContinentale Teams
De ProContinentale teams die naar Leuven afzakken zijn Sport Vlaanderen – Baloise, Wanty-Gobert, Corendon – Circus, Wallonie Bruxelles, Roompot-Charles, Direct Energie, Vital Concept-B&B Hotels, Arkéa-Samsic, Delko Marseille Provence, Neri Sottoli, Novo Nordisk, Israël Cycling Academy en het Deense Riwal Readynez Cycling Team.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van onder meer vier ex-winnaars: Tim Wellens, Sonny Colbrelli, Peter Vakoc en Ben Hermans. Daarnaast wordt uiteraard Mathieu van der Poel, die de Brabantse Pijl al maanden heeft aangestipt, een van de blikvangers. Ook Yves Lampaert, Bryan Coquard, Warren Barguil, Matej Mohoric, Dylan Teuns, Giovanni Visconti, Michael Matthews, Roman Kreuziger, Enrico Gasparotto, Ian Stannard en Daryl Impey zijn leuke renners die Tim Wellens graag zouden opvolgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.