Achterstallig loon renners Katusha-Alpecin uitbetaald via UCI-bankgarantie
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 19:38

Achterstallig loon renners Katusha-Alpecin uitbetaald via UCI-bankgarantie

De renners van Katusha-Alpecin krijgen hun salaris over de maand oktober betaald uit de UCI-bankgarantie, die teams aan het begin van het seizoen moeten afgeven. Gisteren werd bekend dat de laatste loonstrook nog niet was uitgekeerd.

In september werden de renners al met een aantal weken vertraging uitbetaald en gisteren werd bekend dat zij hun salaris voor oktober nog niet hadden ontvangen. Een woordvoerder van de ploeg bevestigde dat de uitbetaling voor oktober was vertraagd, maar dat een oplossing slechts een kwestie van dagen was. Internationale wielerbond UCI bevestigde vandaag echter dat het begonnen is met het ontgrendelen van de bankgarantie van het team om het tekort aan middelen te dekken.

“De UCI is op de hoogte van de situatie en werkt samen met het team aan het vrijgeven van de middelen van de UCI-bankgarantie om de betaling van het renners- en personeelsloon te verzekeren”, vertelde een woordvoerder van de bond aan Cyclingnews.

Bahrain Merida
Katusha-Alpecin is niet het eerste WorldTour-team dat problemen heeft dit jaar met het uitbetalen van salarissen. In januari moesten coureurs van Bahrain-Merida twee weken langer wachten op hun salaris wegens administratieve vertragingen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.