Achtervolgingsploeg strandt in eerste ronde op EK Piste
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2019 om 22:44

Achtervolgingsploeg strandt in eerste ronde op EK Piste

België slaagde er niet in door te dringen tot de strijd om de medailles op de ploegenachtervolging tijdens de Europese baankampioenschappen in Apeldoorn. Voor de mannen en de vrouwen, die wel een Belgisch record reden, was de eerste ronde het eindstation.

In de kwalificatie klokten de Belgische mannen de achtste tijd in 3:57.211, waarna een duel met de nummer vijf Zwitserland wachtte. Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Rune Herregodts en Sasha Weemaes deden er iets langer over dan in de reeksen (3:57,985), waar de Zwitsers (3:52,860) met de winst ging lopen. Zij treffen morgen in de bronzen finale Groot-Brittannië. De strijd om het goud gaat tussen Denemarken en Italië.

Ook de vrouwen liepen de strijd om de medailles mis. Nadat in de kwalificatie de vijfde tijd was gerealiseerd met 4:25,730, waren de Nederlandse vrouwen de volgende opponent in de eerste ronde. Shari Bossuyt, Jolien D’Hoore, Annelies Dom en Lotte Kopecky zetten met 4:21,933 weliswaar een Belgisch record neer, maar omdat Italië en Frankrijk sneller hadden gereden, gaan zij door naar de finaleronden samen met Duitsland en Groot-Brittannië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.