Achtervolgingsteams naar eerste ronde EK Baan
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2019 om 18:04

Achtervolgingsteams naar eerste ronde EK Baan

De Belgische mannen hebben op het EK ploegenachtervolging de achtste tijd gerealiseerd in de kwalificatieronde. Later vandaag rijden ze in de eerste ronde tegen Zwitserland, de nummer vijf van de reeksen. Ook de vrouwen plaatsten zich voor de eerste ronde.

Bondscoach Peter Pieters was voorafgaand aan de Europese kampioenschappen in Apeldoorn, Nederland, gerust over de vorm van zijn mannen. Top-4 rijden was de ambitie, al besefte Pieters evenwel dat de concurrentie sterk zou zijn. Niet alleen zijn ploeg wilde belangrijke punten scoren voor kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Rune Herregodts en Sasha Weemaes waren de vier namen in de kwalificatie. Zij begonnen als vierde en zetten de klok stil op 3:57,211, goed voor de achtste tijd en plaatsing voor de eerste ronde. Daarin komt de nationale selectie uit tegen Zwitserland, dat de vijfde tijd klokte (3:55,909).

Vrouwen
Ook de Belgische vrouwen hebben de eerste test doorstaan. Shari Bossuyt, Jolien D’Hoore, Annelies Dom en Lotte Kopecky (4:25,730) reden de vijfde tijd en moesten daarmee Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Frankrijk boven zich dulden. Later vandaag is Nederland in de eerste ronde de tegenstander.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.