Achtervolgingsvrouwen strijden om brons in Milton

vrijdag 24 januari 2020 om 17:00
Achtervolgingsvrouwen strijden om brons in Milton

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

De Belgische vrouwenachtervolgingsploeg strijdt vannacht (Belgische tijd) om het brons tijdens de Wereldbeker Piste in Canada. In het Mattamy National Cycling Centre van Milton is het gastland in de bronzen finale de tegenstander.

In de kwalificatieronde zetten de Belgische vrouwen de vijfde tijd op de klokken. Na vier kilometer stond 4:28,080 op de tabellen, waarmee Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en de pas 17-jarige Katrijn De Clercq ruim zes seconden toegaven op de toptijd van de Verenigde Staten. Daar was de huidige wereldkampioen tijdrijden Chloe Dygert teruggekeerd in de gelederen. In de eerste ronde werd België dan gekoppeld aan Duitsland, dat de zesde tijd (4:31,468) had gereden.

Met Gilke Croket op de plek van Katrijn De Clercq gingen de Belgische vrouwen een pak sneller en zetten de klok stil na 4:23,305, nog geen drie seconden boven het nationale record. Het was toen afwachten of dat genoeg was voor een plek in de bronzen finale. Omdat Canada het tegen Frankrijk aflegde in een tragere tijd (4:23,501) dan de Belgische vrouwen, waren zij verzekerd van een plaats in de bronzen finale. Later bleek dat het gastland daarin de tegenstander is.

De strijd om het goud gaat tussen Frankrijk en de Verenigde Staten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.