ActiveJet en ONE mikken nog steeds op ProContinentale licentie

ActiveJet en ONE mikken nog steeds op ProContinentale licentie

Het ontbreken van ActiveJet Team en ONE Pro Cycling op de lijst met aanvragen voor ProContinentale licenties betekent niet dat de ploegen de ambitie hebben laten varen. Er moet echter nog wat papierwerk gedaan worden, melden de Poolse en Britse formaties.

In juli dit jaar maakten beide teams bekend graag een stapje hogerop te doen volgend jaar, hoewel ActiveJet daar nog wel een extra sponsor voor nodig had. Of die uiteindelijk gevonden is, is niet bekend, maar het team geeft via Twitter aan dat “We nog steeds op weg zijn om volgend jaar een ProContinentale status te krijgen. We hebben alleen nog wat extra papierwerk nodig. Blijf kalm.”

Volgens BiciCiclismo zou de Spanjaard Jordi Simón inmiddels voor de ploeg getekend hebben. Hij komt over van Team Ecuador. De ploeg meldt zelf dat Pavel Hnik (Cult Energy) en Paweł Cieślik overkomen, terwijl vijf man verlengen: Kamil Gradek, Michal Podlaski, Pawel Franczak, Lukasz Bodnar en Pawel Bernas.

ONE Pro Cycling
Het ontbreken van het Britse ONE Pro Cycling op de lijst is ook een kwestie van papierwerk, vertelt de pas één jaar oude equipe aan Cyclingnews. “We hebben een kopie van een document gestuurd, dat eigenlijk origineel moest zijn. Het was voor ons ook een beetje een verrassing, maar de UCI hebben ons erg geholpen en ondersteunen het idee van een Brits ProContinental team.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 7 oktober 2015 om 14:19

Ook Hnik (Cult) en Cieslik (Whirlpool) naar ActiveJet melden ze op hun twitteraccount. Wordt best een goede ploeg. De beste 5 renners hebben bijgetekend (Bernas, Bodnar, Franczak, Gradek en Podlaski).

Othello 7 oktober 2015 om 18:16

Goss wordt genoemd bij One voor komend jaar… Glijdt steeds verder af

woutie 7 oktober 2015 om 19:25

One dan voor Tour Down Under? met een paar Nieuw-Zeelandse renners

Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 20:01

@Othello
Goss gaat er niet meer bovenop komen, net zoals Farrar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.