Adam Yates: “Ik ben misschien wat te vroeg alleen gegaan”
Foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2024 om 09:32

Adam Yates: “Ik ben misschien wat te vroeg alleen gegaan”

Adam Yates ging in de ultrakorte bergetappe van de Ronde van Zwitserland solo op zoek naar de etappezege en tijdswinst in het algemeen klassement op 3,5 kilometer van het einde, maar uiteindelijk ging ploegmaat Joao Almeida nog op en over hem.

‘Het was altijd het plan om volle gas te gaan met de ploeg. Joao was gisteren al sterk, vandaag natuurlijjk ook. Ikzelf ben misschien wat te vroeg, maar ik voelde me nogal goed. Joao kwam terug bij mij en kon me lossen. Het was een supersterke ploegprestatie.”

Yates voelt dan ook geen rivaliteit. “We wisten van het begin dat het een goede zou zijn voor ons allebei. We hebben allebei bewezen dat we in goede vorm zijn. We hebben allebei kunnen winnen, het is goed voor de ploeg dat we allebei in deze positie zitten.”

In Villars-sur-Ollon staat zaterdag een rit van 118 kilometer op de planning. “Dat is voor mij de koninginnenrit. We starten omhoog, er is geen vallei. Je zag gisteren dat we juist in de vallei konden organiseren, het is meer tricky nu. Ik zag dat Mattias Skjelmose opnieuw goed was, hij kan goed om met de regen en de koude. Die dingen hebben impact.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.