Adam Yates: “Kelderman was heel erg sterk”
donderdag 12 juni 2014 om 18:02

Adam Yates: “Kelderman was heel erg sterk”

Adam Yates

foto: Sirotti

Adam Yates sprong in de finale van de vijfde etappe weg uit de groep der favorieten en zag niet veel later Wilco Kelderman aansluiten. De 21-jarige Brit en onze 23-jarige landgenoot sloegen de handen ineen. “Ze besloten samen vol voor de tijdswinst en de bonificaties te gaan”, vertelt Orica-GreenEDGE-ploegleider Matt Wilson op de site van de Australische ploeg.

“Adams aanval was niet gepland”, gaat Wilson verder. “Hij zag een kans om seconden terug te pakken en dat deed hij. Hij sprong weg en kreeg niet veel later Kelderman bij zich. Adam vertelde dat Kelderman erg sterk was, maar dat ze afspraken om samen voor de secondes te rijden, aangezien ze daar allebei profijt van zouden hebben.”

Sprint van Impey
Yates kwam uiteindelijk twee tellen te kort om van plek tien naar plek zeven te stijgen in het klassement (de Brit staat nu negende). Dat was mede te danken door de sprint van diens ploeggenoot Daryl Impey, waardoor het gat met Yates en Kelderman uiteindelijk beperkt bleef. “We snappen dat sommige mensen vragen stellen over de sprint van Daryl. Hij begon echter pas met sprinten op 200 meter van de meet. Doet hij dat niet, dan is er wel een ander die het had gedaan, was zijn uitleg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.