Adam Yates maakt rentree in Tour of California
foto: Sirotti
maandag 23 april 2018 om 15:40

Adam Yates maakt rentree in Tour of California

In de Ronde van Catalonië kwam er een vroegtijdig einde aan het voorseizoen van Adam Yates. De Brit kwam in de finale van de derde etappe hard in aanraking met het asfalt. Het verdict: een bekkenbreuk en een streep door onder meer de Ronde van het Baskenland. Na een gedwongen rustperiode ziet de klimmer echter licht aan het einde van de tunnel. “Adam zal in de Tour of California zijn comeback maken”, aldus ploegleider Matthew White in gesprek met Cyclingnews.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens White kan Yates nu in alle rust toewerken naar de Tour de France, waar hij als kopman zal worden uitgespeeld voor het algemeen klassement. Twee jaar geleden verraste hij in La Grande Boucle nog met een vierde plaats én de jongerentrui. “We waren sowieso al van plan om Adam’s tweede seizoenshelft in Californië te laten beginnen. Hij zal nu zijn van te voren uitgestippelde programma afwerken, wat betekent dat hij na de Tour of California naar Frankrijk zal afreizen voor het Critérium du Dauphiné. We liggen met andere woorden op schema.”

White: “Esteban Chaves en Simon Yates zijn klaar voor de Giro d’Italia”
Voordat het vizier zal worden gericht op de Tour, staat in mei eerst nog de Giro d’Italia op het programma. In de Italiaanse ronde zullen broer Simon en de Colombiaan Esteban Chaves de honneurs waarnemen. Volgens White zijn beide klassementstroeven klaar voor La Corsa Rosa. “Ze hebben zich op verschillende manieren voorbereid. Esteban zal komend weekend in Europa neerstrijken na een maand te hebben verbleven in Colombia, terwijl Simon in Andorra aan zijn vorm heeft gewerkt. Beide renners zijn klaar voor de Giro”.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 april 2018 16:11
Ik heb Chaves en Simon Yates al even niet meer in de uitslagen terug gezien(laatste keer was Parijs-nice denk ik voor Yates). Lastig inschatten wat deze twee gaan brengen in de Giro. Vooral doordat met tweeën zijn zouden ze de boel daar flink kunnen opschudden. Beetje de onzekere factor komende Giro.(ook moeilijk voor de poules)
23 april 2018 17:00
Chaves is naar mijn idee de toprenner met de slechtte resultaten dit jaar, zonder dat hij een goed excuus (pech, blessure) heeft. Vorig jaar viel hij uiteindelijk ook erg tegen in de Vuelta, na daarvoor wel heel veel pech te hebben gehad. Als het nu weer niks wordt, vrees ik een beetje voor zijn carriere als groot ronderenner, kan hij beter als meesterknecht gaan fungeren voor de tweeling ...!
23 april 2018 22:34
Chavez heeft al podium in grote ronde dus je vreest wel snel. Al maak ik me ook zorgen, er zijn genoeg ploegen die hem misschien weinig ondersteuning bieden maar hem wat graag mee hebben in een grote ronde.
24 april 2018 00:52
@moosje Yates ook nog ritwinnaar en 4de in het AK in Catalonië hoor. Daarna geen wedstrijden meer gereden maar ik verwacht wel dat hij er staat. Chaves een stuk twijfelachtiger

Om te reageren moet je ingelogd zijn.