Adam Yates na eerste zege in acht maanden: “Altijd vertrouwen blijven houden”

zaterdag 9 februari 2019 om 18:36
Adam Yates na eerste zege in acht maanden: “Altijd vertrouwen blijven houden”

foto: Cor Vos

Niemand kon in de vierde etappe van de Ronde van Valencia reageren op de machtige versnelling van Adam Yates. De Brit boekte in de Spaanse rittenkoers zijn eerste overwinning in acht maanden. “Ik bleef altijd vertrouwen houden in mezelf”, vertelt Yates in het flashinterview na afloop.

Yates kende vorig jaar – in tegenstelling tot zijn broer Simon – een tegenvallend seizoen. De klimmer brak in de Ronde van Catalonië zijn bekken, waarna hij in het Criterium du Dauphiné nog wel een tweede plaats in het eindklassement behaalde en een ritzege boekte. In de Tour de France en Vuelta a España vond de Brit zijn vorm van weleer niet meer terug. “Als je alles op een rijtje hebt, je alles nagaat en je vasthoudt aan het plan, dan komt alles goed”, vertelt de Mitchelton-Scott-renner rustig.

Beheerst naar de zege
“Ik ging vroeg aan”, vertelt Yates over zijn zege. “Ik zag dat heel veel coureurs wachten omdat zij de klim al kenden. Ik ging dus maar vroeg aan en wilde het gat dichten met de mensen die nog voor mij reden, maar toen ik bij ze aankwam, hadden ze het allemaal al zwaar. Ik ben zelf blijven gaan en gelukkig kwam Jésus Herrada nog even bij me zodat ik nog even uit kon rusten van het gedane werk. Op dat moment kwam alles bij elkaar voor de zege.”

“We hebben een goede start van het jaar gehad. De jongens werkten goed samen en vanaf het begin van het seizoen zijn we al wedstrijden aan het winnen. Er is veel motivatie binnen het team dus het is goed dat ik de bal laat rollen. Het voelde alweer lang geleden sinds mijn laatste overwinning, dus ik ben erg blij. Zondag hopen we opnieuw te winnen met Luka Mezgec of Matteo Trentin”, sluit Yates gemotiveerd af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.