Adam Yates: “Quintana wilde er niet voor werken”
woensdag 27 maart 2019 om 19:25

Adam Yates: “Quintana wilde er niet voor werken”

Adam Yates toonde vandaag tijdens de eerste aankomst bergop in de Ronde van Catalonië zijn goede vorm uit Tirreno-Adriatico nog niet kwijt te zijn. De 26-jarige Brit wist op de slotklim de strijd tussen de beste klimmers in zijn voordeel te beslechten en zijn tweede individuele zege van het seizoen te boeken.

“Vorige week toonde ik al aan dat mijn conditie goed was”, aldus Yates na afloop, refererend naar zijn tweede plek in Tirreno-Adriatico. “Ik kwam daar net tekort, maar ik was erop gebrand om te winnen vandaag. Tijdens de slotklim waren Bernal en Quintana erg sterk. Wanneer zij aanvielen, hield ik mij een beetje in en controleerde ik mijn tempo. Beetje bij beetje kwam ik terug.”

In de finale ontstond er een pokerspel tussen de favorieten. Nairo Quintana was niet happig om kopwerk te doen. “Het werd een beetje een spelletje. Quintana wilde er niet voor werken. Het draaide uit op een sprint en kon ik het afmaken.”

Yates staat in het algemeen klassement 27 tellen achter klassementsleider Thomas De Gendt. “Morgen volgt er weer een lastige rit. Misschien ligt er weer een mogelijkheid om een etappe te winnen, maar we zullen het zien. Tot nu toe gaat het goed. De ploeg heeft fantastisch voor mij gezorgd, dus hopelijk kunnen we dit morgen herhalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.