Adam Yates vroeg Almeida om ritzege in Zwitserland: “Zondag zal hij in deze stoel zitten”
zaterdag 15 juni 2024 om 17:55

Adam Yates vroeg Almeida om ritzege in Zwitserland: “Zondag zal hij in deze stoel zitten”

Adam Yates heeft samen met zijn ploegmaat João Almeida andermaal laten zien dat de ploeg uit de Emiraten het sterkste blok is in de ronde van Zwisterland. In een bergrit rondom Villars-sur-Ollon kwam het duo gebroederlijk over de meet. Adam Yates kreeg de rit cadeau van zijn Portugese ploegmaat. “Het laat zien wat voor een geweldig persoon hij is”, aldus de Brit.

Adam Yates boekte zaterdag zo zijn tweede ritzege van de rittenkoers. Na de meet is het bedanken van Almeida het eerste wat de Brit doet. “Hij is een heel aardig persoon. Toen we samen wegreden vroeg hij aan mij wat we gingen doen. Ik vroeg of ik mocht winnen en hij zei direct ja. Het toont wat voor een geweldig persoon hij is, wat voor een goede ploegmaat. Hij was zelf ook dik in orde, dus hij had ook makkelijk kunnen winnen. Credits naar hem daarvoor.”

Zo verliest de Portugees wel vier kostbare seconden in de strijd om de winst in het algemeen klassement. Al acht Yates zijn ploegmaat in de afsluitende tijdrit absoluut niet kansloos. “Voor mij persoonlijk denk ik dat hij mij zeker op een minuut gaat rijden in de tijdrit. Dus je zal hem zondag vast zien in deze stoel. Hij heeft laten zien hoe sterk hij is in de afgelopen dagen. Als hij alleen is in de tijdrit, dan gaat hij vliegen. Ik zal kijken wat ik kan doen, maar dat zien we zondag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.