Adam Yates: “Een klim als die van zaterdag deed ik nog niet dit jaar”

vrijdag 14 juni 2019 om 20:01
Adam Yates: “Een klim als die van zaterdag deed ik nog niet dit jaar”

foto: Cor Vos

Adam Yates gaat als leider in het klassement het slotweekend in van het Critérium du Dauphiné. In de langste etappe naar Saint-Michel-de-Maurienne kwam de Brit niet in de problemen en kwam hij als achtste over de streep, op ruim zes minuten van de drie vroege vluchters.


“Het ging vandaag niet volgas. De drie vluchters stonden vrij ver in het klassement en iedereen had vrede met het koersverloop. Op de laatste klim verwachtten we wel dat de koers wat zwaarder zou worden”, blikte Yates terug. “We controleerden de koers van vrijwel het begin tot eind en ik was de hele dag omringd door onze jongens. Kortom, een goede teamprestatie.”

Ook blikte de Britse geletruidrager vast vooruit op de etappe van morgen als het peloton koerst van Saint-Genix-les-Villages naar Pipay, een rit over 133,5 kilometer met drie beklimmingen van eerste categorie en met aankomst bergop. “Het worden een korte ritten morgen en de dag erna. Veel renners willen meezijn in de vlucht. De finish ligt op een lange klim van twintig kilometer.”

“Zoiets heb ik dit jaar nog niet gedaan, maar ik voel me goed. Het is moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren. Iedereen staat nog dichtbij elkaar in het klassement.” In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 0:04 op Dylan Teuns, die tweede staat. Tejay van Garderen volgt op 0:06 op de derde plek.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.