Adam Yates zonder druk voor klassement Dauphiné
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 juni 2019 om 10:07

Adam Yates zonder druk voor klassement Dauphiné

Adam Yates krijgt vanuit Mitchelton-Scott geen druk opgelegd voor het Critérium du Dauphiné. De Britse kopman werkt toe naar de Tour de France, maar lijkt zijn kaarten nog niet op tafel te willen leggen. “Het is altijd een lastige koers, iedereen gebruikt het als opbouw voor de Tour. Voor mij is het goed om te kijken hoe goed mijn benen zijn”, zegt Yates.

“Deze wedstrijd is een voorbereidingskoers voor ons”, bevestigt ploegleider Laurenzo Lapage. “We hopen nog beter uit de strijd te komen dan we erin gaan. Een paar renners komen terug van een blessure of hebben een tijd niet gekoerst. Adam gaat altijd voor het klassement, dus als je hem in goede positie aan de laatste etappes kan laten beginnen… Maar we gaan deze ronde niet in met de echte druk voor het klassement.”

Yates, die vorig jaar nog tweede werd in de Dauphiné, krijgt onder meer Jack Haig met zich mee. De Australische klimmer kampte met een knieblessure die hem uit de Giro d’Italia hield. “Met hem gaat het goed op dit moment. We geven hem nog de tijd en willen zien hoe hij reageert op het koersen”, aldus Lapage. Op het vlakke rekent Mitchelton-Scott op Luka Mezgec en Daryl Impey.

Selectie Mitchelton-Scott voor Critérium du Dauphiné 2019 (9-16 juni)
flag-au Jack Haig
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-si Luka Mezgec
flag-au Nick Schultz
flag-nz Dion Smith
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.