Addy Engels: “Dat Roglic goed omringd is, geeft veel vertrouwen”

woensdag 11 september 2019 om 12:00
Addy Engels: “Dat Roglic goed omringd is, geeft veel vertrouwen”

foto: Cor Vos

Met nog vijf etappes te gaan, staat Primož Roglič in pole-position om de Ronde van Spanje te winnen. Voor Addy Engels is het niet de eerste keer dat hij het slot van een grote ronde ingaat met de klassementsleider in de gelederen. De ploegleider was erbij toen Tom Dumoulin in de Vuelta van 2015 en Steven Kruijswijk in de Giro van 2016 met de haven in zicht nog de leiderstrui verloren. Het gegeven dat zijn kopman nu meer steun geniet, geeft hem vertrouwen dat de eindzege nu wel binnengehaald wordt.

“Uit die twee voorgaande rondes weet ik dat de sterkte van de ploeg bepalend is voor de tactiek die je kunt uitstippelen. In de breedte zijn we nu veel sterker dan Giant-Alpecin in 2015 en Lotto-Jumbo in 2016,” vertelt Engels aan De Telegraaf. “In die jaren zaten onze kopmannen al snel geïsoleerd wanneer er bergop een grote selectie werd gemaakt. Nu zitten we in de finales nog altijd met een aantal mannen van voren. We zijn in de breedte zelfs zo sterk dat we mannen in de vroege vlucht kunnen meesturen en ook Roglic goed kunnen bijstaan in de groep van de klassementsrenners”, stelt hij vast.

Ondanks enkele verraderlijke ritten, zie hij de afloop met vertrouwen tegemoet. “Ik geloof nu echter meer in de eindzege dan in 2015 en 2016. Roglic maakt een ijzersterke indruk, maar vooral de wetenschap dat hij heel goed omringd is, geeft veel vertrouwen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.