Addy Engels: “Het is gewoon niet goed genoeg”
foto: WielerFlits
zondag 24 april 2016 om 19:33

Addy Engels: “Het is gewoon niet goed genoeg”

Bij LottoNL-Jumbo overheerst na afloop van Luik-Bastenaken-Luik de teleurstelling. Een plek bij de beste tien was vooraf het doel, maar daar slaagde de ploeg niet in. Enrico Battaglin kwam als 46e als beste renner van LottoNL-Jumbo over de streep.

“We wilden vandaag agressief koersen. Daar is niets van terecht gekomen. Om dat te kunnen moet je goed zijn en overschot hebben. Maar dat hadden we vandaag niet”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Ik wil de omstandigheden niet als excuus gebruiken. Want die gelden voor het hele peloton. Maar die waren niet gunstig voor ons vandaag,” analyseert hij.

Tijdens de Ardennenklassiekers heeft de ploeg niet aan de verwachtingen voldaan. “We hebben nergens top tien gereden. Als je puur naar het resultaat kijkt, is het teleurstellend. Deze week heeft niet gebracht wat we hadden verwacht”, geeft Engels toe.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
24 april 2016 20:40
Ik ben fan van het Nederlands wielrennen, maar schaam me toch wel een beetje voor TLJ deze week; niet goed zijn in de finale ok, maar zelfs nergens mee zijn in een kopgroep of aanvallen in de finale... Grrr.
24 april 2016 20:41
"Afrekenen?"

Haha, ja, zo'n directe vraag zijn ze niet gewend in het wielerwereldje. Top! Misschien word je nog wel eens een echte 'Horzel', Maxim...
24 april 2016 20:42
Het probleem is simpel en heb ik al vaak genoemd: de ploeg ontbeert gewoon enorm de kwaliteit in de breedte. Bij het kasseienwerk was het nog wel goed, mede omdat ze daarvoor een kopman hadden die ook echt goed was, maar voor het Ardense werk is de ploeg echt veel te matig. Martens was vroeger echt iemand op wie je kon bouwen voor dit soort werk, maar die komt tegenwoordig ook amper meer vooruit. De selectie is gewoon veel te slecht in de breedte. Ze hebben niet een groot budget, dat is zeker waar, maar dan alsnog zou je er een stuk meer mee kunnen doen dan het management nu heeft gedaan.

En het is hier ook wel eens genoemd, maar je hebt hier het vreemde feit dat talenten die bij de ploeg komen altijd stagneren. Hopelijk kan Groenewegen dit ontkrachten.
24 april 2016 20:43
Volgend jaar Battaglin maar beschermde renner maken in Ardennenweek. Heeft de hele week toch laten zien dat hij in deze wedstrijden zich niet hoeft op te offeren voor een ploegmaat.
24 april 2016 20:46
Denk dat als je realistisch bekijkt naar de renners en de mogelijkheden je ook niet kunt verwachten van deze ploeg dat ze in de topwedstrijden (consequent) om de prijzen mee doen. De Rabo jaren waarin ze meerdere toppers hadden en het geld niet op kon zijn duidelijk voorbij, het is gewoon een van de middenmoot ploegen in het peleton.
24 april 2016 20:47
Volgend jaar gewoon Roglic kopman
24 april 2016 20:47
Beetje ongemakkelijk interview, Addy zit zich bijna letterlijk te verbijten.

Hij zegt: “als je puur naar het resultaat kijkt is het onvoldoende/ teleurstellend”. Bedoelt hij dan dat als je niet puur naar het resultaat kijkt het wel voldoende is?
24 april 2016 20:50
Lotto-Jumbo heeft nou eenmaal een beperkt budget, en met dat beperkte budget ook nog eens een vrij beperkte ploeg. Ze hebben eigenlijk slechts een handjevol renners die een uitslag kunnen rijden. De enige renner waarvan je wat kan verwachten in het voorjaar is Vanmarcke, en die heeft meer dan uitstekend gepresteerd. Het zou een enorme aderlating zijn mocht hij vertrekken. Gesink in goede doen zou hier een mooie uitslag moeten kunnen rijden, maar heeft dit seizoen de goede vorm duidelijk (nog) niet te pakken. Veelzeggend is misschien wel dat hij vorig jaar na twee maanden afwezigheid hervatte in de Waalse Pijl met een 25e plaats en dit jaar met een perfecte voorbereiding niet verder kwam dan een 15e plek.
24 april 2016 20:56
LottoJumbo heeft een vrij laag budget en dat betekent dat je niet overal top kunt zijn. Voor de Ardennen-klassiekers hebben ze gewoon geen potentieel winnaars, dus dat moet je van tevoren uitspreken. Dan liggen de verwachtingen ook veel lager en krijg je ook minder kritiek.
24 april 2016 21:00
Het kan vriezen, het kan dooien. Nog maar een paar weken terug was de ploeg top en deze week was het 3 x niks. Als de kopman een potentiële winnaar is, kunnen de knechten alles, zoals bij Sep. Maar zonder echte winnaar aan boord, lijkt de rest ook niet de motivatie te hebben om een stapje extra te kunnen doen.
24 april 2016 21:03
Er is geen ploeg die jaar in jaar uit in alle typen wedstrijden uitblinkt. Etixx zoekt al jaren naar succes in de grote rondes. Sky was tot vandaag niet succesvol in de klassiekers. Movistar is minder sterk in de Vlaamse wedstrijden. En dat zijn alledrie ploegen met een hoger budget dan TLJ. Dus laten we gewoon accepteren dat TLJ in de heuvelklassiekers minder sterk is, en genieten van de wedstrijden waarin ze wel van voren meedoen.
24 april 2016 21:05
Waarom krijgen we dan eigenlijk in het midden van de week zo'n kakverhaal voorgeschoteld van Gesink/Engels dat bij zware omstandigheden het "ieder voor zich" is en daar Gesink van moet kunnen profiteren?
24 april 2016 21:10
De enige prestatie van Gesink de afgelopen jaar is een 6e plek in de tour. Het is toch wel heel matig... Ben benieuwd naar zijn salaris.
24 april 2016 21:19
Deze ploeg had een paar jaar terug met Mollema en Slagter twee renners die geknipt waren voor de Ardennen. Gesink en Kelderman zijn qua koerswijze en bouw toch meer gespitst op rondewerk, althans zo denk ik er over.
24 april 2016 21:24
@Delamauser, dat gelul over andermans salaris is zo ontzettend... Onbeschoft en kinderachtig tegelijk.

Ten eerste heb jij daar echt niks mee te maken.
Ten tweede neemt hij gewoon wat hem toekomt, zeer terecht.
Ten derde, lever jij ook salaris in als je slecht presteert op je werk of als je weer eens de hele dag bij het koffiezetapparaat hebt staan lullen?
Ten vierde, als hij 700.000 verdient, vind je dat dan teveel voor hoe hij fietst? Dan vind je dat hij dat niet verdient en het moet terug geven aan Lotto Jumbo ofzo?

Man, ik kan hier slecht tegen.
24 april 2016 21:27
Ik snap het hernieuwde contact ook niet, zal wel een koud weer clausule in opgenomen zijn.
Robert is lang en mager en kan daarom niet tegen de kou. Poels en Mollema zijn gewoon dik. (in orde )
24 april 2016 21:32
Roompot presteert beter in deze koers dan TLJ..Pijnlijke constatering!
24 april 2016 21:50
@scotty, je snapt de essentie van mijn opmerking niet! Geen probleem, waarschijnlijk ben je nog jong ! Ik ga verder niet inhoudelijk in op je "reactie ", spreekt voor zich lijkt mij.
24 april 2016 21:57
Haha, en jij oud en wijs?

Maar nee, de essentie ontgaat me volledig. Vooral ook omdat ik er vanuit ga dat slecht presteren daar niks mee te maken heeft.
24 april 2016 22:13
Duidelijk verhaal, waaruit vooral teleurstelling maar zelfs haast verbijstering spreekt van Engels. Zoals hij zegt ze zitten er geeneens in de buurt. Alleen Battaglin scoort een dikke voldoende. En BJ valt het natuurlijk ook te vergeven dat hij een dag minder is.
24 april 2016 22:24
Ik krijg steeds meer medelijden met deze ploeg. Als Vanmarcke vertrekt, blijft er helemaal niks over.
24 april 2016 22:30
Zelf roompot doet het hier beter, world tour onwaardig. Mijn advies Bezem door deze ploegleiding , renners worden helaas niet beter alleen maar slechter. Tijdperk Gesink als kopman is na mijn mening in de klassiekers wel voorbij. Geef andere renners maar eens een kans.
24 april 2016 22:30
Voor Gesink was deze week toch een van de hoofddoelen?
Waarom begint iedereen dan over een beperkt budget? Dat heeft er toch geen moer mee te maken? Als de kopman van de ploeg dit als doel heeft dan moet je er als ploeg presteren. Als het bij voorbaat te hoog gegrepen is dan moet je het niet als doel stellen.....
24 april 2016 22:32
Ik snap het probleem eigenlijk niet zo. TLJ beschikt niet over uitgelezen kanshebbers voor een topprestatie in het heuveldrieluik. Gesink, de enige die eigenlijk een finale had kunnen rijden, is niet goed in slecht weer.

Ze kunnen zich dan beter focussen op de koersen waar ze wel een kans hebben, zoals in de kasseienwedstrijden. En dat laatste hebben ze niet onverdienstelijk gedaan.
24 april 2016 22:49
Klopt Haanaf. Maar ik begrijp ook wel dat er iets meer verwacht wordt van de enige Nederlandse wielerploeg op het hoogste niveau. Als het er niet in zit (hoe dom zijn ze dat ze nog steeds verwachten dan Gesink top 10 rijdt met hagel en sneeuw :S) , dan maar aanvallen tot je meezit in een ontsnapping. Maar goed. Nieuwe doelen, Romandië biedt kansen voor Kelderman. Alle energie nu daarop.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.