Addy Engels: “Het is gewoon niet goed genoeg”
foto: WielerFlits
zondag 24 april 2016 om 19:33

Addy Engels: “Het is gewoon niet goed genoeg”

Bij LottoNL-Jumbo overheerst na afloop van Luik-Bastenaken-Luik de teleurstelling. Een plek bij de beste tien was vooraf het doel, maar daar slaagde de ploeg niet in. Enrico Battaglin kwam als 46e als beste renner van LottoNL-Jumbo over de streep.

“We wilden vandaag agressief koersen. Daar is niets van terecht gekomen. Om dat te kunnen moet je goed zijn en overschot hebben. Maar dat hadden we vandaag niet”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Ik wil de omstandigheden niet als excuus gebruiken. Want die gelden voor het hele peloton. Maar die waren niet gunstig voor ons vandaag,” analyseert hij.

Tijdens de Ardennenklassiekers heeft de ploeg niet aan de verwachtingen voldaan. “We hebben nergens top tien gereden. Als je puur naar het resultaat kijkt, is het teleurstellend. Deze week heeft niet gebracht wat we hadden verwacht”, geeft Engels toe.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
24 april 2016 23:42
Addy wil zo veel zeggen maar houdt zich knarsetandend in. Wie heeft er bij deze ploeg de laatste jaren ook maar enige progressie gemaakt? Als je naar Poels kijkt dan besef je pas wat er onder een topbegeleiding en trainingskennis aan progressie mogelijk is. Aan dit alles ontbreekt het bij TLJ.Niemand wordt beter, integendeel. En de boer hij ploegde voort! Heeft maar ten dele met budget te maken. Er zit iets helemaal fout bij deze ploeg, helaas.
24 april 2016 23:43
Je kan je natuurlijk ook afvragen waarom andere ploegen zo goed zijn. Het zijn allemaal gezonde mannen tussen de 20 en 35 die allemaal op hun talent, wilskracht enz zijn gekozen in een world Tour ploeg. Toch gek dat zij dan zo opzichtelijk falen . Zijn de Nederlandse ploegen misschien een beetje te naïef?
24 april 2016 23:50
Niet goed genoeg? Het is gewoon schandalig!
Maar als je hier kritiek op Gesink en co hebt, dan beginnen er een paar members meteen te janken.
Het is gewoon schandalig, en dan moet Gesink zich zogenaamd ook nog gaan richten op 'etappes' enz... Man mensen hou toch op, dat zou gewoon een catastrofe zijn.
25 april 2016 00:34
Dramatische performance gezien de ambities die er waren. Ploeg is het gewoon niet op het hoogste niveau. Stel de ambities bij of zorg voor betere sponsoren en trek renners aan met echte potentie, maar houdt op iedere keer te pretenderen op het hoogste niveau mee te kunnen doen.
25 april 2016 01:10
Het is te hopen dat Kruiswijk de meubelen gaat redden voor TLJ. Kelderman liet in Baskenland gelukkig redelijk goede dingen zien
25 april 2016 01:34
Tja het toont aan dat ze totaal niet weten wat ze doen.

Iedereen wist dat enorm koud zou worden. En dan Gesink, die alleen goed is met warm weer als kopman aanduiden.

Verbazing wekkend weer.
25 april 2016 02:09
Shit zelfs een figurantenrol lukte niet voor Gesink... :6

En Wout Poels pakt gewoon een monument!!!! Danku.
25 april 2016 07:10
Tja, als Gesink en Kelderman verder willen komen zullen ze naar een buitenlandse ploeg moeten. Poels had dat in elk geval begrepen.
25 april 2016 08:19
Hij lijkt aan te geven dat Gesink mentaal niet goed met de kou omgaat.
25 april 2016 08:36
Dat wel in vorm, maar niet diep kunnen gaan en niet explosief genoeg was dus toch een smoesje.
Helaas niet goed genoeg, geen schande.
Ik heb wel met verbazing gekeken naar die Rory Sutherland; alsof ie het masker van Kiryienka geleend had.
25 april 2016 08:46
Vlaanderen was goed, Ardennen dramatisch.
25 april 2016 08:59
Ik weet ze hebben echt gereden ontken ik niet maar bedenk wel dat Lampre ik de keien ook niks laat zien kan me niks herinneren dit is gewoon hun zwakste punt
25 april 2016 09:38
Ach ja, we krijgen dat uitgekauwde "iedereen wordt slechter bij deze ploeg" argument weer. Ik zou zeggen, noem eens voorbeelden van renners die ergens anders beter zijn gaan rijden?

En dat men denkt te moeten / mogen oordelen over iemand anders zijn salaris is redelijk stupide. 1 weet je uberhaupt hoeveel Gesink verdient? 2 het seizoen is pas voor een derde onderweg. 3 aan de hand van welke criteria bereken je dan de hoogte van zijn salaris?

En dat belachelijke "ik ben ouder dus weet ik meer" argument is echt van een kinderachtig niveau. Als je zoveel ouder bent, gedraag je dan ook daarnaar.
25 april 2016 09:51
Met het weer van tegenwoordig,kan het ook in de Tour slecht zijn.Dus te koud of te nat voor Robert.
25 april 2016 09:52
Ardennenweek voor de ploeg.
AGR; sterk in de breedte, paar keer aanval, matige sprint kopmannen.
WP; redelijk, Kelderman zat te ver en Gesink kwam tekort op het 1e deel.
LBL; slecht van de gehele ploeg. Battaglin oké.
25 april 2016 09:57
Laatste man, dat lijkt mij een juiste weergave van de realiteit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.