Addy Engels hoopvol: “Ik zie gelukkig een iets andere Primoz”

vrijdag 31 mei 2019 om 18:06

Jumbo-Visma gaat met een hoopvol gevoel het slotweekend van de Giro d’Italia in. In de voorlaatste bergrit liet kopman Primoz Roglic tekenen van verbetering zien. Hij zat bij de favorietengroep en versnelde een paar keer, tot genoegen van ploegleider Addy Engels. “Ik zie gelukkig een iets andere Primoz”, aldus Engels tegen WielerFlits.

Herstellen
“Je ziet aan hoe hij zich gedraagt, hoe hij oogt, hoe hij doet… Vandaag in de finale vind ik het mooi om te zien dat hij zijn benen test, dat doe je niet als je daar op hangen en wurgen zit”, vertelt de ploegleider. “Een ronde van drie weken heb je nooit elke dag hetzelfde niveau. Ik denk dat hij weer iets heeft kunnen herstellen. Hij voelt zich gewoon beter.”

Nibali bondgenoot
“Ik kijk uit naar morgen. Het is een dag dat er iets moet gebeuren. Voor Verona is het nu te ver weg, dus ik ben blij dat we nog een kans hebben. Het gaat op Primoz aankomen of dat goed genoeg is of niet. Op dit moment hebben we die dag nog”, zegt Engels. “Nibali kan een bondgenoot zijn, bondgenoten bestaan niet echt, maar als je dezelfde belangen hebt zou dat kunnen.”

Vroeg of laat?
“Gaan ze van ver, dan moet je mee”, is Engels van mening. “Als we in de situatie komen dat we iets moeten rechtzetten, dan zijn we klaar. Daar hebben we de mannen niet voor. Het belangrijkste is dat Roglic de beste mannen kan volgen, of ze nu vroeg of laat gaan.”

Roglic begint aan het slotweekend als derde, op 2.16 van roze trui Richard Carapaz. Zijn achterstand op nummer twee Nibali is 22 seconden. Nummer vier Mikel Landa volgt op 47 seconden van Roglic.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.