Engels over Roglic: “Het moest uit zijn kleine teen komen”

zondag 2 juni 2019 om 18:12
Engels over Roglic: “Het moest uit zijn kleine teen komen”

foto: Cor Vos

Addy Engels had het niet breed in de ploegleidersauto van Primoz Roglic, ook al zagen de tussentijden er gunstig uit voor de Sloveen. “Er blijven acht seconden over aan de finish, dus dat geeft aan dat het super spannend was en dat het uit zijn kleine teen moest komen”, spreekt Engels in het flashinterview.

“Hij heeft zijn tijdritten wel eens beter gereden en Mikel Landa heeft zijn tijdritten wel eens slechter gereden”, vervolgt de Nederlander. “Je kunt niet zeggen dat Roglic zomaar op het podium eindigt, want zo werkt het niet. De benen wogen na drie weken Giro d’Italia heel zwaar en dat merkten we ook bij hem.”

“We wisten pas op het laatste moment dat het goed zat, toen de klok van 26, naar 27 en 28 seconden ging. Op de top had hij al twintig seconden voorsprong, maar toen had het ook nog fout kunnen gaan omdat Roglic alle risico’s nam. Toen ik zag hoeveel kracht hij nog had op de stenen, wist ik dat het goed zat”, aldus de ploegleider, die met Roglic de eerste podiumplaats in een grote ronde behaalde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair