Addy Engels ziet Roglic pech krijgen en toch winnen: “Doet heel veel met me”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 mei 2023 om 19:09

Addy Engels ziet Roglic pech krijgen en toch winnen: “Doet heel veel met me”

Ook Addy Engels beleefde tijdens de twintigste etappe van de Giro spannende momenten. De ploegleider van Jumbo-Visma zag hoe zijn renner Primoz Roglic bijna de eindwinst door zijn vingers zag glippen en de situatie vervolgens toch nog naar zijn hand wist te zetten. “Zo’n rollercoaster vind je nergens anders”, zei hij achteraf bij Eurosport.

Voor Roglic, voor wie de hele giro door valpartijen al niet vlekkeloos verliep, leek dit slot wel een passend einde. “Het was een rollercoaster. Niet alleen vandaag trouwens. Dit ervaar je nergens anders”, zei hij. “Een ontknoping als vandaag is ongekend.”

Om het nog spannender te maken reed Engels ook nog eens niet achter Roglic tijdens de tijdrit. “Ik zat achter Sepp Kuss op de motor. Daarna stond ik aan de finish te wachten. Dan lijkt het wel alsof het altijd te langzaam gaat”, verklaarde de Nederlander. “Toen hij een probleem met zijn fiets kreeg dacht ik dat het over was, maar gelukkig bleef hij gefocust. Hij heeft een geweldig slotstuk gereden.”

Voor Roglic was de tijdrit bijna een thuiswedstrijd. De Monte Lussari ligt vlak bij de Sloveense grens en langs de kant van de weg stond het dan ook vol met supporters van de Sloveen. “Dat hij dit hier doet voor zijn publiek doet wel heel veel met me, en nog meer met hem denk ik”, besloot Engels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.