Aderlating voor Dumoulin: Geen Giro voor Kelderman
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 10:40

Aderlating voor Dumoulin: Geen Giro voor Kelderman

Tom Dumoulin zal in de Giro d’Italia niet kunnen rekenen op Wilco Kelderman. Die laatste is inmiddels succesvol geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen, maar zal naar verwachting vijf weken een nekbrace moeten dragen.

Kelderman kwam in de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië zwaar ten val. De ronderenner reed in de finale op kop van het peloton, toen hij weggleed in een bocht. De 28-jarige renner viel hard op de grond, waardoor hij niet direct kon opstaan. Uiteindelijk moest hij worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Diezelfde avond kwam Team Sunweb met het nieuws naar buiten dat Kelderman een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Daarnaast kampt de renner met een breukje in de nekwervel. De klimmer is enkele dagen geleden succesvol geopereerd aan zijn sleutelbeen, maar hij zal nog aan enkele medische onderzoeken worden onderworpen.

Deelname aan de Giro d’Italia kan Kelderman definitief vergeten. “Wilco’s sleutelbeenbreuk geneest goed, maar het is afwachten hoe snel hij herstelt van zijn gebroken nekwervel”, zo vertelt ploegarts Anko Boelens in een persbericht. “Hij zal maandag enkele onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Utrecht.”

Dumoulin zal in de Giro niet kunnen rekenen op Kelderman – foto: Cor Vos

Nekbrace 
“Als de uitkomst positief is, zal Wilco minstens vijf weken een nekbrace moeten dragen. Dit betekent dat hij moet passen voor de Giro d’Italia.” Kelderman zelf baalt uiteraard als een stekker. “Ik ben blij dat de operatie is geslaagd, maar het is zeer teleurstellend dat ik weer een groot deel van het seizoen moet missen.”

Het is nog onduidelijk wanneer Kelderman weer een rugnummer kan opspelden. “Ik hoop later dit jaar mijn comeback te maken”, aldus de Nederlander.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.