Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu ook maar voor de weg kiezen”
foto: Marcel Koch
maandag 1 februari 2016 om 09:57

Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu ook maar voor de weg kiezen”

Het wangedrag van sommige Belgische fans tijdens de hoofdact van het WK Veldrijden was een doorn in het oog van Adrie van der Poel. De vader van Mathieu ergerde zich groen en geel aan de respectloze zuiderburen. “Bier gooien en spugen. Zoiets kan echt maar in één land. Dan heb je toch geen respect voor topsporters?”, zei hij na afloop tegen Het Nieuwsblad.

“Ze doen er ook Van Aert mee te kort door zoiets te doen. En vertel mij niet dat het om individuen gaat. Er waren veel mensen die gooiden en spuugden”, aldus vader Van der Poel. “Misschien moet hij maar doen zoals Lars Boom en Zdenek Stybar en voor de weg kiezen. Mij zit het in ieder geval zo hoog. Mathieu was vandaag niet goed genoeg. Maar de media hebben de voorbije weken ook hun rol gespeeld natuurlijk. Het voorval met Wout was bepalend. Hij maakte een foutje, met de reactie van het publiek erbij. Dat was én én én. Daar heeft hij mentaal een tik gekregen.”

Mathieu, die uiteindelijk als vijfde eindigde, zei nooit het gevoel te hebben gehad te koersen voor winst. “In de eerste ronde voelde ik meteen dat ik op mijn limiet zat. Ik wilde vooraan blijven, vooral om Lars te helpen. En omdat ik van mezelf weet dat ik erdoor kan komen in een koers.”

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2016 10:02
Ach het zijn toch maar enkelingen volgens onze zuiderburen, ze geloven het zelf ook nog, dat is het ergste!!

Net zoals bij Feyenoord, whahaha!
1 februari 2016 10:04
Nou, Lotto-Jumbo, snel handelen! :p

@wielerman
Aanhanger van de Amsterdammers zeker?
1 februari 2016 10:08
ja, doen!
hoewel je op de weg ook ondergespuugd wordt als je bijvoorbeeld als niet Fransman in de Tour in het geel rijdt...
1 februari 2016 10:09
@nietram we gaan niet vloeken op de maandag morgen he!
1 februari 2016 10:12
Ondergespuugd en bekogeld met urine lijkt me niet veel beter dan bier.
1 februari 2016 10:13
@wielerman
Ik zou niet durven. :)
1 februari 2016 10:23
Ben bij veel crossen geweest dit jaar en merk altijd dat het respect voor VdP erg groot is. Maar dan komen er ook maar een mannetje of 10.000 ipv 60.000. Helaas waren er gisteren een hoop veldrittoeristen, lees: zuiplappen, aanwezig die het verpestten. Miss toch eens een alcoholverbod invoeren tijdens een WK in België, of in ieder geval pas na de cross de tap open.

Overigens moet VdP zeker voor de weg gaan kiezen over een aantal jaar, daar ligt een mooie toekomst voor hem.
1 februari 2016 10:28
Als Nederlandse wielrenners zou ik het komende koersen
in Belgie niet starten.
En zeker als Matje niet zou starten.
Maar het ergste Wuyts , die zich toch zo zelf geweldig vind en doet dat hij
alles weet,
Wie heeft hem gisteren hier over gehoord, dit moest in Nederland gebeurd zijn,
dan was de wereld te klein.
1 februari 2016 10:31
Van der Poel gaat sowieso naar de weg. Het is alleen de vraag wanneer en of hij het veldrijden ernaast blijft doen.

De sportieve uitdaging in het veld is gewoon te beperkt voor iemand met zijn mogelijkheden. Alleen een Belg zou dat kunnen overwegen vanwege het aanzien dat de sport daar heeft. Maar zelfs Nijs had de weg vaker opgezocht als hij het gevoel had gehad daar echt succes te kunnen hebben.
1 februari 2016 10:32
Zou er gespuugd zijn op van der Poel. Ik ben een belg en heb niets anders dan respect voor een renner als Van der Poel. Had hij gewonnen was het ook gewoon terecht geweest.
Van der Haar ligt bij de belgen net iets minder goed. Dat gezegd zijnde, zou zoiets nooit mogen gebeuren. Die mensen mogen zich niet supporter noemen.
Maar denken dat dit enkel in Belgie gebeurd is dom, moet je maar eens vragen aan Froome in de Tour. En aan Nys toen hij Groenendaal aan de wereldtitel hielp.
1 februari 2016 10:37
@mic1984 logisch dat het toen ook bij Nijs gebeurde, want het merendeel van de bezoekers waren belgen, het boeit niet in welk land het is, het is d ebelgische mede mens.
1 februari 2016 10:42
@mic1984: waarom ligt Van der Haar bij de Belgen minder goed? Omdat hij geen link heeft met België? Of omdat hij negatief doet over België? Omdat het een intelligente wielrenner is? Of omdat hij zich negatief heeft uitgelaten over Belgen? Omdat hij veel te Holland praat? Omdat hij niet genoeg voor de sport leeft?
Ik vind Van der Haar namelijk zeer sympathiek en ik vind zijn rijstijl ook fantastisch.
1 februari 2016 10:43
Het wk dat Groenendaal won was in Nederland.....Kan me niet voorstellen dat de Nederlanders toen Nys bespuugd hebben......
1 februari 2016 10:47
Laat dat gerucht dan maar waar zijn dat Sky al een contract heeft klaar liggen voor Matje. Inpakken en wegwezen! Stelletje malloten daarop dat veld.
1 februari 2016 10:47
@Culnamo
Omdat hij 'Hollands' praat, VDP heeft gewoon een half Belgisch accent.
Bovendien is hij in België opgegroeid dus voelen Belgen zich wat meer verbonden met em...
1 februari 2016 10:50
Nee hoor, Nys reed toen in dienst van Groenendaal en Rabobank.

Mario de Clerq moest daar nog om huilen volgens mij?
1 februari 2016 10:54
Natuurlijk moet ie naar de weg gaan! Maar niet alleen omdat dit een sport voor hersenloze supporters is, maar ook omdat de sport an sich niets voorstelt en het echte fietsen op de weg gebeurt. Hup Mathieu!!
1 februari 2016 10:55
@BPC
Culnamo heeft het over VDH;) maar als je dit weer hoor over die supporters dan snap je best dat veldrijden ook geen grote sport is, elke buitenlander die gelijk aan of beter dan de Belgjes zijn worden weggejaagd...
1 februari 2016 11:02
Dwaze opmerkingen, dit gebeurt (jammer genoeg) zowat in elk land en in elke sport...
1 februari 2016 11:10
Zucht, wel Adrie naar de voorbije Tour gekeken ? Daar was het urine en geen bier. Of ooit naar een voetbalmatch waar ook ter wereld gaan kijken ? Begin nu a.u.b niet te doen alsof er gisteren 65.000 man elke Hollander van kant wou maken. Het waren er enkele tientalle (teveel). En ja Lars VDH is niet zo populair hier als Wout of mathieu, maar moet dat dan ? Alsof iedereen in Nederland Boonen op handen draagt.
1 februari 2016 11:10
Typische reactie van Adrie. Beetje stennis willen schoppen omdat het niet naar zen zin is gegaan. Als hij zo tegen Belgie is, wrm woont hij er dan al zolang?
1 februari 2016 11:18
tdv21 > Ik denk dat het overgrote deel van de Nederlanders niet eens weet wie Tom Boonen is
1 februari 2016 11:20
Waarom niet combineren? Rond november t veld in
1 februari 2016 11:22
@tdv21: je zou eens naar onze versie van het veldrijden moeten kijken: het schaatsen. Op zich een hele oninteressante sport tegenwoordig (naar mijn mening), maar het publiek juicht voor alles en iedereen.
1 februari 2016 11:23
Mathieu zal nooit naar Lotto Jumbo gaan...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.