Adriano Malori gaat geen gooi doen naar werelduurrecord
zondag 9 november 2014 om 11:54

Adriano Malori gaat geen gooi doen naar werelduurrecord

Adriano Malori

foto: Sirotti

Adriano Malori is niet geïnteresseerd om het werelduurrecord van Matthias Brändle aan te vallen. De Italiaan zegt veel gevraagd te worden om een poging te doen, maar vindt dat een poging niet in zijn comfortzone valt.

“Ik ga mijn voorbereiding op het wegseizoen niet opofferen”, zegt de tijdritkampioen van zijn land tegen La Gazzetta dello Sport. “Het past simpelweg niet in de voorbereiding op het seizoen. Het rijden op een wielerbaan voor een uur vergt een hele andere aanpak.”

Malori vindt het record wel iets moois. “Ik heb veel respect voor de renners die het proberen en wat het record voorstelt. Maar het record is nu niets voor mij.”

De renner van Movistar denkt dat het na de zomer van 2015 moeilijk gaat zijn om het record nog te verbreken, aangezien hij denkt dat Bradley Wiggins dan een aanval gaat doen. Malori verwacht dat het dan bijna onmogelijk gaat worden om de afstand te verbeteren.

In september was Jens Voigt de eerste die het weer eens probeerde en het record verbeterde. Anderhalve week geleden was het dan Matthias Brändle die het nieuwe recordhouder werd. Gisteren probeerde ook de Pool Andrzej Bartkiewicz het, maar hij slaagde er niet in.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.