Adrie van der Poel: “Als je naar resultaten kijkt, zijn Pogacar en Van Aert mannen van het voorjaar”
foto: Cor Vos
maandag 26 april 2021 om 17:26

Adrie van der Poel: “Als je naar resultaten kijkt, zijn Pogacar en Van Aert mannen van het voorjaar”

Adrie van der Poel noemt niet zijn zoon Mathieu van der Poel als grote man van het voorjaar. In gesprek met Sporza schuift hij twee andere renners naar voren. “Als je puur naar de resultaten kijkt, dan zijn er volgens mij twee grote mannen dit voorjaar: Tadej Pogačar en Wout van Aert”, aldus Van der Poel senior.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook een derde naam noemt hij in dat rijtje. “Voor mij is dat Tom Pidcock. Niet zozeer door zijn resultaten, maar tijdens zijn eerste voorjaar heeft Pidcock de grote wedstrijden mee gedomineerd en viel hij aan”, aldus Van der Poel, die Kasper Asgreen (winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de E3 Saxo Bank Classic) niet meetelt. “Asgreen heeft uiteindelijk maar drie koersen goed gereden.”

‘De druk waarmee de toppers rondrijden is gigantisch’
Ook haalt de inmiddels 61-jarige Adrie de druk aan die ligt op de toppers, waaronder zijn zoon. “Roglič en Pogačar hebben het meest gekoerst dit voorjaar, maar dat gaat dan om twintig koersjes. Wout van Aert en Mathieu hebben er maar veertien gereden. Daarna volgt dan een rustperiode. Fysiek kan je van veertien koersjes nochtans niet op zijn, maar de druk waarmee dat type renners rondrijdt is wel gigantisch.”

“Daags na een goede prestatie worden die toprenners al als topfvavoriet gebombardeerd voor de volgende koers, terwijl dat vaak een wedstrijd is met andere renners en een ander parcours”, legt Van der Poel uit. Hij waarschuwt de huidige renners dan ook. “Met het mentale moet deze lichting heel voorzichtig omgaan. Rustperiodes zijn noodzakelijk voor die renners als ze een lange carrière willen uitbouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.