dinsdag 18 december 2018 om 12:26

Adrie van der Poel: “Mathieu moet naar de voorjaarsklassiekers gaan om te winnen”

Video Adrie van der Poel vindt dat zijn zoon Mathieu niet naar de voorjaarsklassiekers moet gaan om ervan te leren, maar om finales te rijden. “Je moet met de instelling gaan rijden om voor een vette prijs te gaan. En dan kun je altijd zeggen: dit heb ik eruit geleerd”, vertelt de oud-wielrenner voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Met zijn nieuwe ploeg Corendon-Circus maakt MvdP het komende voorjaar zijn debuut in grote wedstrijden als de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Wedstrijden die Van der Poel senior – die als adviseur verbonden is aan de wegploeg van de gebroeders Roodhooft – op zijn palmares heeft staan. “In de helft van alle voorjaarswedstrijden moet hij finales rijden”, is de verwachting van Adrie. “Misschien zijn de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen te hoog gegrepen. Iedereen weet dat er in het voorjaar net iets harder gereden wordt. Want iedereen is nog fris en fanatiek. Daar zal hij mee moeten omgaan.”

Voor de voormalig Nederlands kampioen op de weg maakt het niet veel uit of zijn zoon start in de Ronde van Vlaanderen of de Scheldeprijs. “Het is voor hem een grote uitdaging hoe hij die maand koers gaat verteren en beleven en met welke resultaten hij gaat eindigen.” Mathieu zelf verwacht dat hij in de Brabantse Pijl de hoogste ogen kan gooien. Een tikkie bescheiden? “Je kunt ook zeggen: ik doe mee in Ronde van Vlaanderen. En als dat dan niet is, valt het tegen. Zijn uitleg was goed”, vindt Adrie. Een voorspelling van zijn resultaten durft hij niet te doen, maar als hij in een van de WorldTour-koersen op het podium kan rijden zou hij dat fantastisch vinden. “Je zit namelijk altijd met ervaren renners die de pijngrens van 250 kilometer kennen.”

“Hopelijk maakt hij die kleine stap die nodig is om een medaille te halen”
Zoals bekend is het grote doel van Mathieu van der Poel om een Olympische medaille te halen op de mountainbike. “Sinds twee jaar zit er wat lijn in. Daarvoor deed hij het mountainbiken er maar bij, dan kom je niet verder dan een veertigste plaats.” Door de prestaties van dit seizoen mag de 23-jarige Nederlander volgend seizoen vertrekken vanaf de eerste rij. “Dat is een zorg minder. Hopelijk maakt hij die kleine stap die nodig is om een medaille te halen”, aldus Adrie.

Zijn vader denkt dat hij goed op weg is. “Met een klein beetje geluk, dat hij nu nog niet had en voor mij ook helemaal niet hoeft, zit hij dicht op wereldkampioen Nino Schurter. Ik denk dat de Zwitser dat zelf ook wel in de gaten heeft”, zegt Adrie glimlachend, ondanks dat hij niet altijd overtuigd is geweest van Mathieu’s keuze voor de mountainbike.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.