Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu in 2024 niet op de weg rijden”
foto: Cor Vos
dinsdag 31 mei 2022 om 15:49

Adrie van der Poel: “Misschien moet Mathieu in 2024 niet op de weg rijden”

Adrie van der Poel heeft zijn zoon Mathieu van der Poel dit jaar nog niet over het mountainbiken horen praten. In een interview met Helden Magazine, dat WielerFlits-verslaggever Raymond Kerckhoffs met hem maakte, geeft vader Van der Poel aan dat het misschien verstandig is om het mountainbiken in 2022 en 2023 te laten schieten. “Om vervolgens in het jaar van de Olympische Spelen niet op de weg te rijden maar zich enkel op het mountainbiken te richten”, aldus Van der Poel senior.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het combineren van de drie disciplines (mountainbike, veldrijden en de weg) zorgde de laatste jaren voor een druk programma. Niet qua wedstrijddagen, maar qua voorbereiding. In een beperktere trainingsperiode moest hij dan de overstap van de ene naar de andere discipline maken, wat toch de nodige aanpassingen vergde. Toch lukte dat altijd vrij goed. Ik denk dat hij zonder die val op de Olympische Spelen in Tokio ook ver was gekomen”, aldus Adrie van der Poel.

Adrie van der Poel – foto: Raymond Kerckhoffs

Vader Van der Poel staat stil bij de moeilijkere overstap van de wegfiets naar de mountainbike. “De overstap van de weg- naar de crossfiets is goed te doen, maar op de mountainbike heb je toch een andere houding. Die combinatie is best lastig. Ook omdat je voor de belangrijkste mountainbikeraces altijd moet knokken voor je startpositie. Rij je weinig wedstrijden, dan start je zodanig van achteren dat je al voor de start kansloos bent. Ik denk dat de Olympische Spelen nog door Mathieus hoofd spoken, maar ik hoor hem daar nu niet over. Laat staan dat hij over een aanpak richting Parijs denkt. Toch sluit ik het niet uit dat hij hier toch weer voor wil gaan.”

WielerFlits vroeg Mathieu van der Poel bij de Giro-start in Boedapest naar zijn plannen op de mountainbike. Hij bevestigde dat hij dit seizoen een sabbatical op de mountainbike neemt. “In 2023 is het wel weer de bedoeling om terug in de mountainbike-routine te komen”, vertelde Mathieu van der Poel aan WielerFlits. “In 2023 wil ik al gaan toewerken naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.