Adrie van der Poel: “Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”

donderdag 31 oktober 2019 om 17:11
Adrie van der Poel: “Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”

foto: Cor Vos (archief)

Het is nu toch echt bijna zover: de rentree van Mathieu van der Poel in het veld. Komende zondag dartelt hij in Ruddervoorde voor het eerst dit seizoen weer door een weiland. De wereldkampioen denkt zelf direct mee te kunnen doen om de overwinning en in gesprek met Sporza laat zijn vader weten dat hij dezelfde mening is toegedaan: “We gaan ervan uit dat hij op een hoog niveau zijn rentree zal maken.”

“Op training gaat het de goede richting uit met Mathieu”, constateert de 60-jarige vedette tevreden. “Hij heeft een serieuze stap gezet sinds vorige week en zit duidelijk al heel anders in zijn vel. Ik verwacht wel dat Mathieu in Ruddervoorde in de voorste gelederen zal meedoen”, blikt Van der Poel alvast vooruit op de rentreewedstrijd van zijn jongste zoon.

Een week na Ruddervoorde dient het eerste veldritkampioenschap zich aan. In Silvelle wil MvdP zijn Europese titel graag verdedigen. “We gaan ervan uit dat hij op een hoog niveau zijn rentree zal maken. Als hij dit weekend goed afziet, kan hij een week later al top zijn”, waarschuwt Adrie de concurrentie. Na de strijd om de Europese kampioenstrui staan er in november nog zes crossen op het programma van de tweevoudig wereldkampioen veldrijden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair