zondag 21 april 2024 om 17:55

Adrie van der Poel over derde plek Mathieu van der Poel: “Biedt perspectief”

Video Met een derde plaats behaalde Mathieu van der Poel zijn beste resultaat in Luik-Bastenaken-Luik in zijn loopbaan. Zijn vader Adrie van der Poel ziet zeker mogelijkheden om nog verder te komen in de heuvelklassieker. “Er zat nog veel power op”, zei hij voor de camera van WielerFlits.

Nadat hij gelost werd op de Côte de la Redoute wist Van der Poel nog naar het podium te sprinten. “Ik denk dat dit een opsteker is. Ik heb hem niet gesproken, maar gezien de situatie en het koersverloop heeft hij er denk ik het maximale uitgehaald”, zei hij over zijn zoon, die nog voor de finale flink moest achtervolgen nadat hij verzeild raakte achter een valpartij.

Veel mogelijk op vlakke
“Het is jammer dat hij achterop kwam te liggen, dat kost veel kracht. Op de hele steile gedeeltes kun je de beste klimmers toch niet volgen, maar op de vlakke gedeeltes zie je dat er nog veel mogelijk is. Hij had nog veel kracht, en ook in de sprint kon hij blijven staan. Ik zou er positief op terugkijken als ik hem was”, aldus de winnaar van 1988.

Al met al ziet vader Adrie dus perspectief voor Mathieu van der Poel in Luik-Bastenaken-Luik. “Uiteindelijk is het een keuze die je moet maken: ga ik minder worden waar ik goed in ben om deze koers op mijn naam te schrijven? Zeker in dit weer is er denk ik veel mogelijk, de echte klimmers gaan dan kapot en renners met body komen bovendrijven. Ik zou de ambitie niet laten varen”, aldus de 64-jarige Van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.