Youri IJnsen
maandag 18 april 2022 om 08:40

Adrie van der Poel over negende plek Mathieu in Parijs-Roubaix: “Niet te lang bij stilstaan”

Video Mathieu van der Poel eindigde zondagmiddag als negende in Parijs-Roubaix. Meer zat er voor de 27-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix niet in. Vader Adrie van der Poel maakt de balans op. “Uiteindelijk denk ik dat de ploeg kan terugkijken op een schitterend voorjaar”, zegt hij voor de camera van WielerFlits. Ook voor winnaar Dylan van Baarle heeft hij mooie woorden over.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de prestatie van MVDP in de Helleklassieker kunnen een aantal factoren een rol gespeeld hebben. “Je moet niet naar excuses zoeken”, vindt Van der Poel senior. “Als je gaat terugkijken, heeft Mathieu meer gedaan dan we verwacht hadden. Mét super mooie resultaten. In alle grote koersen rijdt hij top-10, twee heel mooie overwinningen daarbij (Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, red.). Ik zou niet te lang stilstaan bij deze uitslag.”

‘Dylan van Baarle heeft het dik en dik verdiend’
Zijn zoon was vooraf topfavoriet voor winst, maar uiteindelijk won er een andere Nederlander: Dylan van Baarle. “Dat zat er een keer aan te komen, hè”, grijnst Adrie. “Dat is achteraf misschien makkelijk gezegd, maar ik gun het hem van harte. Het is een renner die altijd koerst. Ook dit seizoen was hij weer heel het voorjaar heel goed. Zondag zit voor hem dan eens gelukkig een keer alles mee. We moeten ook niet over een toevalstreffer spreken. Hij heeft dit dik en dik verdiend.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.