maandag 6 februari 2023 om 09:02

Adrie van der Poel teleurgesteld in Vlaamse media: “Werden helemaal afgemaakt”

Video Adrie van der Poel heeft een paar heftige dagen achter de rug. Het mediarelletje over ‘de balkjes’ is hem als parcoursbouwer niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik heb best wel een vervelende week achter de rug”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kritiek kwam vooral uit Belgische hoek. Van der Poel zou twee petten op hebben en de balken gelegd hebben op een plek die gunstiger is voor zijn zoon Mathieu. 

“We werden door de Belgische pers vaak helemaal afgemaakt. Ik mag dat rustig zeggen en zal er ook niemand mee kwetsen”, aldus Van der Poel, die door de kritiek al heeft laten weten nooit meer een WK te gaan organiseren.

“Het veldrijden heeft een gigantisch potentieel en ik werk daar keihard voor. Ik zet me daar met hart en ziel voor in. Het doet dan soms best wat zeer als bepaalde mensen gaan zitten melken en zeiken.” 

“Gelukkig krijg je dan wel de laatste twee dagen heel veel steun van de renners, ook van de toppers. En van de mechaniekers, waarvoor ik echt heb moeten knokken om ze niet door de mensenmassa naar de materiaalpost te laten lopen. Ik probeer het echt voor iedereen zo aangenaam en zo veilig mogelijk te maken.”

“Achteraf, als we nu terugkijken, zien we dat we er lang aan gewerkt hebben, maar ook dat het iets heeft opgeleverd.”

Het WK werd desalniettemin in schoonheid afgesloten met de overwinning van Mathieu, die na een zinderend duel Van Aert versloeg in de eindsprint.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2023 10:55
Meeste media zijn gewoon vergif en stoken met plezier vuurtjes om zoveel mogelijk mensen tegen elkaar op te zetten want dat levert 'kliks' op.

Het was echt een mooi WK (ook al had ik liever een andere winnaar gezien ;-) )
6 februari 2023 12:29
Klopt toch helemaal niets van dat verhaal van Adrie? Welke media heeft hem afgemaakt? Waar staat dat geschreven? Gewoon de volgende pot leugens die Adrie hier open trekt.

Het is niet omdat je ook dingen goed doet; zoals zorgen voor de veiligheid en de zaken beter organiseren voor de mechaniekers, dat er geen (terechte) kritiek mag zijn. Feit is dat Adrie hier de vliegmeeting heeft neergelegd die Mathieu nodig had. Dit was dan ook geen 'mooi' parcours zoals ik hier al talloze keren las. Mooie parcoursen zagen we oa in de kerstperiode; denk aan Gavere, Diegem, Koksijde & Zonhoven. Blijft jammer dat we voor het WK het moeten blijven doen met dit soort F1-toestanden. Wat de balkjes betreft; de koers heeft getoond dat die perfect lagen voor Mathieu. Hij heeft ze meermaals kunnen gebruiken om van Aert steeds verder in het rood te duwen. Dat zou op de oude plaats in het parcours veel minder het geval geweest zijn.

Feit is dat de (Vlaamse) media veel te braaf is. Ik hoor constant op Sporza dat we 'ook moeten supporteren voor Mathieu'. Excuseer? Waar is de tijd dat Belgen voor Belgen supporterden? Op het WK voetbal waren we toch ook niet voor Kroatië & Canada? Van der Poel was hier de tegenstander. De Belgische media had veel feller kunnen inzetten op wat Adrie hier aan het flikken was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.