Adrie van der Poel: “Ik vond Mathieu de sterkste in de koers”

zondag 7 april 2019 om 18:42

Adrie van der Poel vond zijn zoon Mathieu (vierde), en niet winnaar Alberto Bettiol de sterkste renner in de Ronde van Vlaanderen. Dat vertelt de oud-winnaar van de Vlaamse Hoogmis na afloop aan WielerFlits. “Over heel de koers denk ik dat Mathieu de beste man in de wedstrijd was”, aldus Van der Poel senior.

Adrie verwachtte dat Mathieu terug kon komen bij de favorieten na de valpartij. “Zeker omdat ze de Kwaremont aan een traag tempo opreden, maar het tweede probleem is om terug van voren te geraken, dat ging goed. Hij was als een van de laatsten mee en nog redelijk fris, niet zo fris als de laatste keren. Maar uiteindelijk denk ik dat de laatste vier bergjes ook heel erg goed waren”, oordeelt Van der Poel.

‘Mathieu bezwijkt als enige favoriet niet onder de druk’
“Het is jammer van die valpartij, je weet nooit hoe het geweest zou zijn”, aldus de vader. “Zijn grootste winst van deze week is dat hij vooruit is geschoven als favoriet. Hij is de enige favoriet die een beer van een wedstrijd gereden heeft. De rest is denk ik toch onder de druk bezweken.”

De winst ging enigszins verrassend naar Alberto Bettiol uit Italië. “Eerlijk gezegd – van wat ik heb kunnen zien, dan moet ik altijd oppassen – vond ik Mathieu de sterkste in de koers. Je domineert zelf de finale mee door mee te gaan en zelf wat te ondernemen. Bettiol is niet slecht, anders wint hij niet, maar over heel de koers denk ik dat Mathieu de beste man in de wedstrijd was.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.