Adrie van der Poel voor Amstel Gold Race: “Ik ben niet nerveus en Mathieu ook niet”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 april 2024 om 10:26

Adrie van der Poel voor Amstel Gold Race: “Ik ben niet nerveus en Mathieu ook niet”

Vijf jaar na de magische overwinning van Mathieu van der Poel keert de wereldkampioen terug in de Amstel Gold Race als de absolute topfavoriet. Vader Adrie van der Poel was toen vol ongeloof, maar inmiddels zijn we vijf jaar en veel overwinningen van MVDP verder. “Ik ben zeker nog niet nerveus en Mathieu ook niet, denk ik”, vertelde Adrie ’s ochtends voor de start aan L1.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb Mathieu vandaag alleen even bij het ontbijt gezien, maar nog niet gesproken”, aldus de winnaar van de Amstel Gold Race 1990 bij de ploegbus van Alpecin-Deceuninck. “Het is voor hem een werkdag en dan ga ik hem niet storen.”

“Ik ben zeker nog niet nerveus en Mathieu ook niet, denk ik. Hij heeft de afgelopen weken laten zien dat hij zijn favorietenstatus kan waarmaken, dus dat hoeft hij vandaag niet te zien”, geeft Adrie van der Poel aan. Zijn zoon hoeft zich dus niet te bewijzen voor zijn vader.

Dat MVDP de absolute topfavoriet is, is wel duidelijk. Toch is de winst volgens zijn vader geen zekerheidje. “Er zijn genoeg andere kanshebbers vandaag, met bijvoorbeeld Tom Pidcock of de mannen van Lidl-Trek, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet heb verdiept in de startlijst. Er starten heel veel andere renners dan de afgelopen weken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.