Adrien Petit loopt schouderblessure op bij val in Trofeo Alcúdia
foto: Cor Vos
donderdag 26 januari 2023 om 17:24

Adrien Petit loopt schouderblessure op bij val in Trofeo Alcúdia

Adrien Petit had zich het begin van zijn seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De 32-jarige Fransman kwam in zijn eerste koers van het jaar, de Trofeo Ses Salines-Alcúdia, ten val en liep daarbij een schouderblessure op. Dat meldt zijn ploeg Intermarché-Circus-Wanty op sociale media.

De valpartij vond plaats aan de voet van de Coll de Sa Batalla, de zwaarste klim van de dag. Op dat moment was er nog een kleine veertig kilometer te rijden. Petit was niet de enige renner die onderuit schoof, maar hij leek wel het zwaarst gehavend. Hij greep gelijk naar zijn schouder, stapte af en werd afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

In het ziekenhuis bleek Petit een blessure te hebben opgelopen aan het rechter acromio-claviculairgewricht. Dit is het schoudergewricht dat de verbinding vormt tussen het sleutelbeen en schouderblad. Kort na de het einde van de Trofeo Ses Salines-Alcúdia schreef Intermarché-Circus-Wanty op de teamsite dat het ging om een gebroken sleutelbeen, maar daar kwam de ploeg later dus op terug.

Petit had een belangrijke functie in de sprinttrein van Biniam Girmay. De Eritreeër eindigde, zonder de ervaren Fransman aan zijn zijde, als derde in de Trofeo Ses Salines-Alcúdia. Marijn van den Berg won de wedstrijd, Ethan Vernon werd tweede.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.