Advocaat Nibali onder indruk van gedetailleerd onderzoek
dinsdag 13 november 2018 om 08:21

Advocaat Nibali onder indruk van gedetailleerd onderzoek

Vincenzo Nibali zat afgelopen zaterdag drie uur lang tegenover de Franse politie. De renner van Bahrain Merida gaf bewijzen en verklaringen voor zijn val in de twaalfde etappe van de meest recente Tour de France. “We waren onder de indruk van hoe nauwkeurig en gedetailleerd het onderzoek wordt uitgevoerd,” vertelde zijn advocaat Fausto Malucchi aan de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Nibali kwam ten val op Alpe d’Huez, nadat zijn stuur in aanraking kwam met de riem van een fotocamera van een toeschouwer. Na onderzoek in het ziekenhuis van Grenoble bleek de 33-jarige renner bij de val een gebroken ruggenwervel te hebben opgelopen.

Drie Franse politieagenten spraken zaterdag, met de hulp van een tolk, met de Tourwinnaar van 2014 en zijn advocaat. Een van de belangrijkste struikelblokken van Nibali en Malucchi was de veiligheid. Er werden andere maatregelen toegepast bij de rit over de Alpe d’Huez dan in de Giro-etappe over de Monte Zoncolan. Vrijwilligers hielden de weg vrij tijdens de laatste kilometers van de Zoncolan, terwijl er een gebrek aan politie-inzet op Alpe d’Huez betekende dat er weinig controle was over een grote groep toeschouwers.

Zowel Nibali als zijn ploeg Bahrain Merida gelooft dat de organisator van de Tour de France, ASO, uiteindelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor de schade die door het incident is veroorzaakt. De ASO daarentegen beweert dat het ongeluk werd veroorzaakt door het roekeloze gedrag van de fans aan de kant van de weg. En dat daar als organisatie weinig aan te doen was.

La Gazzetta dello Sport denkt dat het onderzoek dicht bij een conclusie is na het verzamelen van een aanzienlijke hoeveelheid foto- en videobewijsmateriaal en getuigenverklaringen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.