Advocaat Sniper: “Niet zonder risico om met Van Aert in zee te gaan”

Advocaat Sniper: “Niet zonder risico om met Van Aert in zee te gaan”

foto: PhotoPress.be

donderdag 15 november 2018 om 19:28

Donderdag werd bekend dat Wout van Aert groen licht krijgt van de UCI om te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op volgend jaar, met als voorwaarde dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Volgens Rudi Desmet – de advocaat van Sniper Cycling – is er echter één maar. “Dit is een groen licht onder voorbehoud”, zo laat hij weten aan Sporza.

Van Aert verbrak in september zijn contract bij Sniper Cycling, de ploeg van teammanager Nick Nuyens. ‘Ontslag wegens dwingende redenen’, klonk het toen. Of die redenen dwingend genoeg waren, daar zal pas in het najaar 2019 over geoordeeld worden in de rechtbank van Mechelen.

Ondertussen zat Van Aert wel ‘gevangen’: hij had namelijk toestemming nodig van Sniper Cycling om de overstap te maken naar een WorldTour-ploeg. Die toestemming kreeg hij niet, waarop zijn advocaat Walter Van Steenbrugge een verzoek indiende bij de UCI om Van Aert toch die toestemming te geven.

Disciplinaire maatregelen
De UCI liet vandaag dus weten dat Van Aert vrij is om met andere ploegen te praten, maar hiermee is de kous nog niet af. Mocht de arbeidsrechtbank namelijk tot de conclusie komen dat Van Aert op verkeerde gronden zijn contract heeft verbroken, dan heeft de UCI het recht om disciplinaire maatregelen te nemen tegen Van Aert en zijn toekomstige ploeg. Het is niet duidelijk wat die maatregelen precies zijn.

Desmet waarschuwt dan ook teams die met Van Aert in zee willen gaan. “Ik versta hieruit dat de UCI de zaak voor de arbeidsrechtbank aandachtig zal volgen. En belangrijker: dat het groene licht onder voorbehoud is. Er staat immers dat, wanneer zou blijken dat Van Aert zijn contract ten onrechte heeft verbroken, de UCI het recht heeft om verdere stappen te ondernemen tegen alle partijen. Het lijkt me voor geïnteresseerde ploegen dan ook niet zonder risico om met Van Aert in zee te gaan.”

Van Steenbrugge niet onder de indruk: “Zie het niet als een voorwaarde”
Van Steenbrugge is niet onder de indruk van de woorden van collega Desmet. “Het is een gestandaardiseerde uitdrukking die de UCI moet gebruiken, omdat er nog geen uitspraak is. Ze bouwen gewoon een beetje veiligheid in. Ik interpreteer dit helemaal niet als een voorwaarde. De beslissing van de UCI is net een hart onder de riem.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.