Advocaten Rik Verbrugghe: “Aantijging Walter Planckaert wordt betwist”
Rik Verbrugghe - foto: Sirotti
vrijdag 23 november 2018 om 19:28

Advocaten Rik Verbrugghe: “Aantijging Walter Planckaert wordt betwist”

Guillaume Reynders en Britt Verlies, de advocaten van Rik Verbrugghe, betwisten enkele uitlatingen van Walter Planckaert aan het adres van hun cliënt. Planckaert verweet Verbrugghe dat hij niets van zich liet horen na een aanrijding met één van Planckaerts mecaniciens. Ook zei hij dat hij daarmee een vluchtmisdrijf pleegde. “De aantijging van vluchtmisdrijf en de bewering alsof cliënt doet alsof zijn neus bloedt, worden ten zeerste betwist.”

“De heer Verbrugghe was en is zeer aangegrepen door dit ongeluk”, melden de advocaten in een perscommuniqué. “Ook de bewering als zou onze cliënt met veel vertraging en op aandringen van advocaten aangifte hebben gedaan, is een flagrante leugen: onze cliënt is vrijwel onmiddellijk na de feiten verhoord door de politie, te weten aan de start van de wedstrijd Dwars door Vlaanderen. Het waren met name dezelfde politiemensen die instonden voor de beide wedstrijden.”

“Wij wensen te benadrukken dat cliënt na de wedstrijd onverwijld het slachtoffer is gaan opzoeken in het ziekenhuis. Onze cliënt heeft bovendien en zulks tot op heden, op geregelde tijdstippen geïnformeerd naar de toestand van het slachtoffer, dat hem bovendien diverse malen benadrukt heeft hem niets ten kwade te duiden. Aangezien er nog steeds een strafonderzoek lopende is kunnen noch cliënt, noch wij omtrent de feiten enige publieke verklaring doen.”

Rij-examen
De 70-jarige Planckaert deed zijn uitspraken in het kader van een rij-examen, dat hij binnenkort moet afleggen om ook volgend jaar nog achter het stuur van de volgauto te mogen zitten. “Op je zeventigste vinden veel mensen je een oude man, maar het gaat toch vooral over je rijkunsten. Ik heb in 33 jaar als ploegleider nog nooit een ongeluk veroorzaakt. Er zijn chauffeurs van vijftig jaar die slechter met de auto rijden dan iemand van zeventig.”

Hij verwees dan naar een incident met Verbrugghe tijdens Gent-Wevelgem. “Mijn mecanicien Roger Michiels stapte uit om een renner van mijn ploeg te helpen, maar hij werd gewoon omvergereden door Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzeld. Na de koers zochten we Verbrugghe op om papieren in te vullen, maar hij heeft niets meer van zich laten horen. Hij pleegde dus een vluchtmisdrijf. Is dat dan een betere chauffeur dan ik?”

De Belgische wielerbond liet eerder al weten niet te zullen ingrijpen. “We zijn niet van plan om een polemiek op te starten”, meldde Frederik Broché, technisch directeur van de bond, al. “We hebben bondscoach Verbrugghe zijn verhaal laten doen en zien geen reden om hem te ontslaan of te schorsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.