Aerts: “Die cross in Zolder levert mij nu eindzege op in Wereldbeker”
Het eindpodium van de Wereldbeker 2019-2020 - foto: Cor Vos
zondag 26 januari 2020 om 17:21

Aerts: “Die cross in Zolder levert mij nu eindzege op in Wereldbeker”

Toon Aerts weet waar hij de Wereldbeker veldrijden gewonnen heeft, namelijk in Zolder. Daar wist de kopman van Telenet-Baloise met gebroken ribben veertiende te worden. De 37 punten die hij daar haalde, zijn zo goed als beslissend gebleken. “Die cross in Zolder, met gebroken ribben, heeft mij kracht en pijn gedaan, maar het levert nu wel op aan het einde van het seizoen”, zegt Aerts.

In de afsluitende World Cup van Hoogerheide bleek voor Aerts de tweede plaats, achter Mathieu van der Poel en net voor Eli Iserbyt, genoeg om de eindzege veilig te stellen. “Ik ben heel tevreden dat ik deze twee jaar na elkaar kan winnen. Ik had vandaag heel goede benen, ze draaiden heel soepel. Er zat wat meer snelheid in doordat we van de week met de groep zijn gaan trainen”, legt hij uit in het flashinterview.

“Ik startte goed en ik was de enige die kon volgen bij de eerste versnelling van Mathieu”, aldus Aerts. “Hij trok die niet door en ik was ook niet in staat om die door te trekken, maar ik kon wel krachten sparen terwijl de rest aan de bak moest om terug te komen. Ik denk dat ik de strijd van Iserbyt win doordat ik over de balken spring en Eli moest afstappen.”

In het klassement om de Wereldbeker 2019-2020 werd Iserbyt dus tweede. De derde plaats was weggelegd voor Michael Vanthourenhout.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.