Aerts: “Leuk om meteen vijftien punten te pakken”

Aerts: “Leuk om meteen vijftien punten te pakken”

Foto: Cor Vos

zondag 11 oktober 2020 om 18:36

Toon Aerts was vanmiddag de beste in de eerste manche van de Superprestige in Gieten, en ging nadien meteen aan het rekenen. “Leuk dat ik meteen vijftien punten kan pakken, alleen jammer dat mijn voornaamste concurrenten niet veel punten op mij verliezen”, aldus Aerts in het flashinterview.

Even leek de zege voor Aerts nog in gevaar te komen, toen hij met een kwartier te gaan een zware smak maakte. “Ik was me vooral aan het focussen op trappen en gas geven, en minder op de juiste sporen vinden. Ik vraag me echt af hoe het komt dat ik de nadar raak en zo overkop ga. Waarschijnlijk ben ik even in het foute spoor gesukkeld en heb ik zo toch het hek geraakt. Gelukkig ben ik snel weer in mijn ritme geraakt.”

Aerts had het ook moeilijk met het donker in de Gietense bossen. “Het is voor de fans thuis tof dat we onze wedstrijd kunnen rijden na de wegwedstrijden, maar dat maakt het niet altijd gemakkelijk voor ons. Het werd steeds donkerder, zeker in de bossen achteraan op het parcours. Het was soms even schrikken als de fotografen een flits op je richten.”

“Wat de schade van de val betreft”, sloot Aerts af, “die zullen we straks moeten opmeten. We moeten nog drie uur naar huis in de auto, dus we hebben tijd genoeg. Ik denk niet dat ik er iets aan overgehouden heb.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.