Aerts over duel met Van Aert: “Leuk dat we strijd kunnen bieden”
foto: Cor Vos
zondag 20 januari 2019 om 17:15

Aerts over duel met Van Aert: “Leuk dat we strijd kunnen bieden”

Toon Aerts kreeg twee harde tikken te verwerken in Pontchâteau. De Belgisch kampioen veldrijden verloor de wedstrijd van Wout van Aert én moest de leiding afstaan in de Wereldbeker. “Voor de wedstrijd zei ik nog dat het een gelijke stand was in het eindklassement, maar volgende week is dat niet anders”, reageert hij na afloop in het flashinterview.

“Het is leuk dat we strijd kunnen bieden”, omschrijft Aerts de tweestrijd met de wereldkampioen. Het was de gehele Wereldbeker in Frankrijk spannend. “De cross is zeker nog niet dood”, oordeelt de kopman van Telenet-Fidea dan ook. “Ik weet dat Van Aert een betere sprint heeft, dus moest ik wel uit zijn wiel komen. Op de trappen en de balken dacht ik wel dat ik iets beter was, maar dat was net iets te ver van de finish waardoor je moeilijk kon wegblijven.”


Vanthourenhout derde: “Dacht even dat winst erin zat”

Voor Michael Vanthourenhout was de derde plaats weggelegd in Pontchâteau. De crosser van Marlux-Bingoal kon lang een vuist maken tegen Van Aert en Aerts, maar had geen antwoord op de laatste versnelling. In de slotronde probeerde hij het nog wel. “Ik zag dat het stil viel en toen dacht ik dat het moment gekomen was om over de balkjes te springen en iets te forceren”, reageert Vanthourenhout. “Even dacht ik nog dat de winst erin zat, maar richting de streep voelde ik dat het op was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.