Afgeschreven Bahati start eigen formatie (update)
woensdag 4 november 2009 om 19:22

Afgeschreven Bahati start eigen formatie (update)

Er komt een nieuw Amerikaans team met de naam Bahati Foundation Pro Cycling Team. Deze continentale ploeg wordt momenteel opgezet door Rahsaan Bahati, een ex-prof. Bahati heeft grote plannen, getuige de aankondiging dat hij in verregaande onderhandelingen is met drie ProTour-renners.

De 27-jarige Amerikaan reed de afgelopen drie jaar voor Rock Racing, maar is daar komend seizoen niet meer van dienst. Toen besloot hij zijn lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan. Zelf hangt hij de fiets echter aan de wilgen, om zich volledig op het managen te richten.

“Ik wilde eerst doorgaan met fietsen, maar ik ben tevreden met mijn carrière en kan gewoon stoppen. Ons budget zit namelijk prima in elkaar. Binnenkort maken we drie namen van huidige ProTour-renners bekend die het team komen versterken. Zij zullen veel aan het team toevoegen”, vertelt Bahati aan Cyclingnews.

Andere namen zijn nog niet bekend gemaakt, maar de aanstaande Bahati Foundation-renners zullen niet alleen op het asfalt aan de slag moeten. “Onze renners hebben een ander doel naast winnen”, vertelt de man die opgroeide in de achterbuurten van LA. “Ze gaan naar de gemeenschappen waar wedstrijden worden gereden en de kinderen laten zien wat belangrijk is. Dat er iets groters is.” Het wedstrijdprogramma behelst de US National Racing Series en een aantal internationale wedstrijden.

Update 19.22
Inmiddels heeft Bahati aan Cyclingnews laten weten toch zelf mee te rijden in zijn ploeg. Daarnaast zijn er twee ProTour-renners gehaald: Hilton Clarke en Jason Donald. Nathan O’Neil maakt zijn comeback na een jaar durende schorsing.

Volledig team voor 2010
Rahsaan Bahati (Rock Racing)
Nathan O’Neil (geschorst)
Hilton Clarke (Fuji)
Jason Donald (Garmin)
Matt Rice (Jelly Belly)
Ryan Baumann (Trek-Livestrong)
Bobby Lea (OUCH)
Cesar Grajales (elite-2)
Corey Collier (elite-2)
Alex Hagman (elite-2)
Peter Carey (elite-2)
Phillip Mann (elite-2)
Evan Hyde (elite-2)
Ian Burnett (elite-2)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.